Ζαχαριάδης στον Realfm 97,8: Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ούτε Πούτιν, ούτε Ερντογάν να κάτσει 20 χρόνια

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8 αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία και άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη.  

“Όλοι ευχόμαστε να υπάρξει αποκλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων, να ανοίξουν οι δίαυλοι της διπλωματίας, να σταματήσει αυτή η δραματική πολεμική κρίση, που δημιουργεί ανθρωπιστική κρίση, πολεμική καταστροφή και ως δευτερεύουσες συνέπειες μεγάλη ενεργειακή κρίση και επισιτιστική κρίση. Βρισκόμαστε εδώ και 15 ημέρες σε αυτή την παράνοια πολέμου και μακάρι να αρχίσουν οι διαδικασίες της διπλωματικής και πολιτικής συζήτησης” σημείωσε.

“Θέλουμε ειρήνη, όποιος και να μεσολαβήσει για την επίλυση είτε είναι το Ισραήλ, είτε είναι η Τουρκία, είτε είναι η Κίνα, είτε οι ΗΠΑ, είναι θετικό και καλοδεχούμενο. Από εκεί και πέρα η εμπλοκή της Τουρκίας με αυτόν τον τρόπο δείχνει ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύει η θεωρία ότι η Τουρκία είναι μια απομονωμένη χώρα, ότι δεν έχει ρόλο και είναι στο περιθώριο. Δεν ισχύουν όλα αυτά. Η Τουρκία είναι περιφερειακή δύναμη και προσπαθεί να διαδραματίσει ρόλο στην επόμενη ημέρα” υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης.

“Είναι Πρωθυπουργός, όσο και να καθυστερήσει τις εκλογές, την επόμενη ημέρα θα είναι κάποιος άλλος Πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ούτε Πούτιν, ούτε Ερντογάν να κάτσει 20 χρόνια. Ο Τσίπρας έκατσε 4,5 χρόνια, ήρθε μετά ο Μητσοτάκης. Έκανε μια θητεία ο Μητσοτάκης, μετά θα έρθει ο Τσίπρας. Μετά τον Τσίπρα θα έρθει κάποιος άλλος δεν μπορεί να μην συζητάνε μεταξύ τους”, ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης.

“Πάμε σε επισιτιστική κρίση, κάποιες οικογένειες έχουν ήδη πει το ψωμί, ψωμάκι” σχολίασε για το ράλι στις τιμές των βασικών προϊόντων.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ