Ζαχαράκη στον Realfm 97,8: Οριζόντια δράση μεταξύ των υπουργείων για το δημογραφικό

«Είδαμε μεγάλη πτώση στις γεννήσεις και ουσιαστικά είναι αποτέλεσμα των δημογραφικών τάσεων των 4 τελευταίων δεκαετιών» δήλωσε για το δημογραφικό πρόβλημα η Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Είναι χαρακτηριστικό σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η μείωση των γεννήσεων. Πλέον οι γυναίκες από 20 έως 40 ετών είναι 150.000 λιγότερες στην Ελλάδα. Οι γυναίκες που αν επιθυμούν μπορούν να αποκτήσουν παιδί, μειώνονται συνεχώς» σημείωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

«Οι 5 πυλώνες που θα στοχεύσουμε σε αυτό το σχέδιο δράσης, που θα παραδώσουμε στον πρωθυπουργό το πρώτο τρίμηνο του 2024, είναι πρώτον η εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, δεύτερος πυλώνας είναι το εργασιακό (μεγαλύτερη πρόσβαση των γυναικών και των νέων στην εργασία), τρίτος πυλώνας η ανάπτυξη, τέταρτος πυλώνας είναι το στεγαστικό και πέμπτον η υπογονιμότητα» πρόσθεσε.

«Είναι μια μάχη που θα συνεχίσουμε να δίνουμε» σχολίασε.

«Δημογραφικό σημαίνει όλα τα παραπάνω και μια οριζόντια δράση μεταξύ των υπουργείων αλλά και στοχευμένη τοπικά δράση» υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ