Ζαχαράκη στον Realfm 97,8: Είναι αισιόδοξα τα μηνύματα της φετινής τουριστικής σεζόν

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα δήλωσε ότι “η αποτίμηση είναι θετική και το δείχνουν και οι αριθμοί. Οι προσδοκίες για τον τουρισμό δικαιώθηκαν”.

“Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος έδωσαν μέσες πληρότητες στο 70%-75%, τον Οκτώβριο σε τουριστικές περιοχές όπως το Νότιο Αιγαίο, η Κρήτη είδαμε 56%-58% μέση πληρότητα, που είναι πολύ υψηλή. Κάποια ξενοδοχεία θα κλείσουν αυτό το Σαββατοκύριακο να φανταστείτε στην Κρήτη και στη Ρόδο. Είναι αισιόδοξα τα μηνύματα και της φετινής σεζόν που κλείνει και για εμάς συνεχίζει γιατί στόχος μας είναι και ο τουρισμός της πόλης αλλά και ο ορεινός τουρισμός” περιέγραψε.

Σχετικά με τον θεματικό τουρισμό είπε ότι “έχουμε ήδη κάνει το πρώτο εθνικό συμβούλιο καταδυτικού τουρισμού, γιατί είναι μια τάση και προτίμηση των ταξιδιωτών”.

“Γαστρονομία, ήδη έχουμε το σήμα και είχαμε και τη διάκριση στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε βάλει σε προτεραιότητα τον οινοτουρισμό, ξεκίνησε το καλοκαίρι από τη Σαντορίνη” πρόσθεσε.

“Ήδη τρέχουμε προγράμματα για τον θρησκευτικό τουρισμό” υπογράμμισε η κ. Ζαχαράκη.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ