Τι συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο: Οι επισημάνσεις του πρωθυπουργού, πίσω από τις κλειστές πόρτες

Σε βαριά ατμόσφαιρα συνεδρίασε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την βαριά σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη.

Τέμπη: Σε βαρύ κλίμα το Υπουργικό Συμβούλιο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στους υπουργούς κάποια ψήγματα της κυβερνητικής πολιτικής από εδώ και στο εξής. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει γραπτώς, και χωρίς τυμπανοκρουσίες, μέτρα οικονομικής και όχι μόνο στήριξης των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών από την τραγωδία στα Τέμπη.

Ανάμεσα στα μέτρα που θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι γενναίες αποζημιώσεις, αλλά και σημαντικές διευκολύνσεις, όπως κίνητρα για πρόσληψη στο Δημόσιο και μετεγγραφές φοιτητών. Κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός θέλησε με έμμεσο τρόπο να κλείσει τα όποια σενάρια υπήρχαν ακόμα, περί εκλογών, πριν από το Πάσχα.

Τέλος στα σενάρια για εκλογές πριν από το Πάσχα – Τι είπε ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους υπουργούς να αφοσιωθούν στο πλούσιο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για σχεδόν δέκα νομοσχέδια έως τις επτά Απριλίου, παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας. Ζήτησε από τους υπουργούς του, να είναι όλοι παρόντες στον Δημόσιο διάλογο, χωρίς να εμπλέκονται σε κοκορομαχίες με την αντιπολίτευση, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην τραγωδία, ενώ επέστησε την προσοχή τους στα να είναι σε αυξημένη επιφυλακή, ο καθένας στον τομέα ευθύνης του.

Κυβερνητικά στελέχη τοποθετούν τις ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, πιθανότατα από τον Κωστή Χατζηδάκη. Και αυτά για να μην δοθεί η εντύπωση, ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να αλλάξει την ατζέντα στην επικαιρότητα.

Μητσοτάκης για Τέμπη: Αναλαμβάνω την ευθύνη – Δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω – Η εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ