Τρένο παραλίγο να συγκρουστεί με εκσκαφέα 26 ημέρες πριν από την τραγωδία στα Τέμπη – Η καταγγελία μηχανοδηγού

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα προβλήματα στις επικοινωνίες στις σιδηροδρομικές γραμμές, καθώς 26 ημέρες πριν από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη αποφεύχθηκε μία ακόμη τραγωδία.

Σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει το OPEN, ένας μηχανοδηγός καταγγέλλει στην Hellenic Train πως κατά τη διάρκεια ενός δρομολογίου ο ίδιος μαζί με συναδέλφους του είδαν έντρομοι έναν εκσκαφέα να κάνει εργασίες στη γραμμή. Ούτε ο μηχανοδηγός, ούτε οι άνθρωποι στο μηχάνημα είχαν ενημερωθεί.

Ο μηχανοδηγός αναφέρει στην καταγγελία του πως, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Δαυλείας, ενώ κινούνταν στο ρεύμα καθόδου με το τρένο, είδαν την προέκταση του εκσκαφέα να απλώνεται παράλληλα με τον συρμό και από θαύμα υπήρξε κάποια σύγκρουση.

Η καταγγελία του μηχανοδηγού στην Hellenic Train

«Κινούμασταν επί μονής γραμμής καθόδου και συναντήσαμε μηχάνημα στην κομμένη γραμμή ανόδου. Ο εκσκαφέας με προεκτάσεις εκτελούσε εργασίες την ώρα της διέλευσής μας, άρα δεν είχε ενημέρωση από την κυκλοφορία. Το μηχάνημα εκτελούσε εργασίες και καθώς διερχόμασταν στη διπλανή γραμμή, αντικρίσαμε έντρομοι την προέκτασή του να στρέφεται στην άλλη κατεύθυνση παράλληλα προς την αμαξοστοιχία. Δηλαδή, ζήτημα λεπτών χειρισμών και εκατοστών» αναφέρει μεταξύ άλλων ο μηχανοδηγός στην επιστολή του προς την Hellenic Train, τον ΟΣΕ και το σωματείο εργαζομένων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ