Υπόθεση παρακολουθήσεων: Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής ο Ιωάννης Ρουμπάτης σήμερα

Στις 10 π.μ. έχει προγραμματιστεί να αρχίσει η συνεδρίαση στην Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα των παρακολουθήσεων και σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου οι εργασίες θα συνεχιστούν με την εξέταση του διοικητή της ΕΥΠ την περίοδο 2015-2019, Ιωάννη Ρουμπάτη.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη και η εξέταση του τέως διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του πριν από περίπου 10 ημέρες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είχε επικαλεστεί τη ρήτρα απορρήτου αποφεύγοντας να δώσει απαντήσεις για την επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του κ Νίκου Ανδρουλάκη.

Να σημειωθεί πως χθες κατέθεσε στην εξεταστική ο κ. Θεόδωρος Δραβίλλας διοικητής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας την περίοδο 2012 – 2015 και η κατάθεσή του διήρκησε περισσότερο από πέντε ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Τρίτης και πριν από την κατάθεση του κ. Δραβίλλα, τέθηκαν αιτήματα σχετικά με τις καταθέσεις των μαρτύρων. Μετά την κατάθεση του κ. Δραβίλλα ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, Νίκος Καραθανσόπουλος, δήλωσε ότι «η ωραιοποίηση της βρώμικης δράσης της ΕΥΠ και των άλλων διάφορων κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, εγχώριων και αλλοδαπών, δεν μπορεί να συσκοτίσει τον χαρακτήρα τους που στρέφεται εναντίον του λαού».

Ο κ. Καραθανασόπουλος δήλωσε πως στην Επιτροπή «επαναφέραμε το ζήτημα εμπλουτισμού του καταλόγου των μαρτύρων. Επιμείναμε στην αντίληψη ότι το απόρρητο (σ.σ. ως κώλυμα στην κατάθεση μαρτύρων ενώπιον της επιτροπής) φαλκιδεύει τον έλεγχο της υπόθεσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ