Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Δραβίλλα—Αύριο η κατάθεση Ρουμπάτη

Περισσότερο από πέντε ώρες, διήρκησε η κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Θεόδωρου Δραβίλλα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά  την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Η Επιτροπή, μετά την κατάθεση του κ. Θεόδωρου Δραβίλλα, που διετέλεσε διοικητής της ΕΥΠ την περίοδο 2012- 2015, διέκοψε για σήμερα τις εργασίες της και μετέθεσε για αύριο την κατάθεση του κ. Γιάννη Ρουμπάτη, που διετέλεσε διοικητής της ΕΥΠ την περίοδο 2015-2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έναρξη της συνεδρίασης και πριν κατάθεση του κ. Δραβίλλα, τέθηκαν αιτήματα σχετικά με τις καταθέσεις των μαρτύρων. Μετά την κατάθεση του κ. Δραβίλλα ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, Νίκος Καραθανσόπουλος, δήλωσε ότι «η ωραιοποίηση της βρώμικης δράσης της ΕΥΠ και των άλλων διάφορων κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, εγχώριων και αλλοδαπών, δεν μπορεί να συσκοτίσει τον χαρακτήρα τους που στρέφεται εναντίον του λαού.»

Ο κ. Καραθανασόπουλος δήλωσε πως σήμερα στην Επιτροπή «επαναφέραμε το ζήτημα εμπλουτισμού του καταλόγου των μαρτύρων. Επιμείναμε στην αντίληψη ότι το απόρρητο (σ.σ. ως κώλυμα στην κατάθεση μαρτύρων ενώπιον της επιτροπής) φαλκιδεύει τον έλεγχο της υπόθεσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ