Υπό στενή… επιτήρηση ο Ανδρέας Λοβέρδος: Η πρώτη αντίδραση και το παρασκήνιο στο ΠΑΣΟΚ μετά τις νέες δηλώσεις

Νίκος Ανδρουλάκης- Ανδρέας Λοβέρδος

«Φωτιά» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει βάλει η στάση του Ανδρέα Λοβέρδου. Η νέα δήλωσή του ότι «εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφομαι, δεν είμαι από αυτούς που μπορείς να φας εύκολα. Και δεν βλέπω και τον λόγο» προκάλεσε καινούριες αναταράξεις, έστω και… σιωπηρές.

Στον απόηχο της δήλωσης αυτής, αναμενόταν μια πολύ ηχηρή απάντηση από την Χαριλάου Τρικούπη. Και αυτό γιατί όταν πριν από μερικές ημέρες κόντρα σε όσα είχε πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε υποστηρίξει ότι «όταν πηγαίνεις στις εκλογές και απορρίπτεις πρόσωπα πρέπει να προτείνεις άλλα», στην Χαριλάου Τρικούπη το κλίμα απέναντί του ήταν πάρα πολύ βαρύ.

Τότε είχαν πέσει όλα τα σενάρια στο τραπέζι, μεταξύ αυτών και η διαγραφή του. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η πολιτική συντάκτρια της Realnews, Μαριτίνα Ζαφειριάδου στον Realfm 97,8, διαφαινόταν από τις διαρροές ότι στην παραμικρή επόμενη κίνηση – φάουλ του Ανδρέα Λοβέρδου θα υπάρξει διαγραφή από το κόμμα, ακόμη κι αν είναι προεκλογική περίοδος. Αυτό βέβαια δεν συνέβη μετά την τελευταία δήλωση.

Οι συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη απάντησαν με ένα «ουδέν σχόλιο» αλλά και με μια υποσημείωση που ήταν το σχόλιο που είχε βγάλει η Χαριλάου Τρικούπη προ ημερών. Ότι δηλαδή, είναι πολιτικά παράδοξο ο κ. Λοβέρδος να έχει τις ίδιες αγωνίες με τον κ. Σκέρτσο και τον κ. Οικονόμου. Αυτό κρατάει το ενδεχόμενο της διαγραφής του πάνω στο τραπέζι.

Ωστόσο, επειδή η νέα δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου δεν είχε πολιτικό επίδικο γι’ αυτό και δεν ελήφθησαν διοικητικά μέτρα, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες.

Όπως λένε χαρακτηριστικά, ναι μεν ο κ. Λοβέρδος προέβη σε μια προκλητική δήλωση, είχε όμως ένα αυτοαναφορικό, εγωιστικό, πιθανόν και έναν εγωπαθή χαρακτήρα αλλά δεν είχε πολιτικό επίδικο. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα και διαγράφει στελέχη του για πολιτικές διαφωνίες, όχι για τον χαρακτήρα τους. Στον βαθμό που ο κ. Λοβέρδος θα προκαλέσει εκ νέου με πολιτικό επίδικο τότε παραμένει στο τραπέζι το ενδεχόμενο διαγραφής.

Σχετικά με την διαφοροποίηση του κ. Λοβέρδου και αποκωδικοποιώντας αυτή, όπως λένε στο ΠΑΣΟΚ, δεν είναι νέο στέλεχος. Ο ίδιος γνωρίζει τη δυναμική του και εκλέγεται πρώτος μεταξύ των πρώτων. Άρα μια διαγραφή του θα είχε κόστος για το ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη, είναι και ένα στέλεχος που τοποθετείται και αναφέρεται ανοιχτά στις ενστάσεις του.

Exit mobile version