ΥΠΕΞ: Προχωρά στις δέουσες ενέργειες για τις ευχές του ΝΑΤΟ σε Τουρκία για την «ημέρα της νίκης»

Όπως και το 2022 έτσι και φέτος, τo Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, υπέπεσε στο ίδιο ατόπημα, καθώς με ανάρτησή του στο Twitter συνεχάρη την Τουρκία για την «ημέρας της νίκης», της επετείου δηλαδή που ξεκίνησε η επίθεση των κεμαλικών δυνάμεων και οδήγησε στην ήττα του ελληνικού Στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το Υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) έχει επιληφθεί του θέματος και η μόνιμη αντιπροσωπεία της χώρας προχωρά στις δέουσες ενέργειες.

Τα συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ στην Τουρκία

Στο μήνυμα τoυ Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (LANDCOM) σημειώνεται: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

Παρόμοιο μήνυμα είχε αναρτήσει το ΝΑΤΟ και πέρυσι την ίδια ημέρα, προκαλώντας την αντίδραση της Αθήνας, με αποτέλεσμα να το διαγράψει στη συνέχεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ