Χερσαία διοίκηση του ΝΑΤΟ συνεχάρη την Τουρκία για την «ημέρα της Νίκης»

Τα συγχαρητήριά της έδωσε η Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ στην Τουρκία με αφορμή την “ημέρα Νίκης” σε βάρος των Ελλήνων το 1922, δηλαδή την επέτειο της Μικρασιατικής καταστροφής.

“Σήμερα συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων”, αναφέρει το σχετικό tweet, που προκαλεί αίσθηση και προβάλλεται από τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης. Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ΝΑΤΟ κάνει tag το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Σημειώνεται ότι σε χθεσινές δηλώσεις του για την 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε ακραία προκλητικός έναντι της Ελλάδας. Χαρακτήρισε τους Έλληνες πιόνια, ποταπούς και άπιστους και σχεδόν προανήγγειλε πόλεμο εναντίον της Ελλάδας μέσα στο 2023.

Ξεπερνώντας και τον “καλύτερό του εαυτό”, ο Ερντογάν είπε μεταξύ άλλων ότι πριν από 100 χρόνια “οι Έλληνες ήταν το πιόνι άλλων εχθρικών δυνάμεων της εποχής, αλλά με την πίστη και την αποφασιστικότητά τους οι Τούρκοι κατάφεραν να τους ρίξουν στη θάλασσα”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ