Χατζηδάκης: Τα νέα μέτρα ομαλοποιούν την κατάσταση

Χατζηδάκης: Τα νέα μέτρα ομαλοποιούν την κατάσταση

 

«Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν  έχουν μία διάσταση ομαλοποίησης των πραγμάτων. Να αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες με τις εφορίες και τις τράπεζες», είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Χατζηδάκη:

-Τα πράγματα παραμένουν δύσκολα, αλλά είναι λιγότερο δύσκολα από ότι πριν. Σε πολλούς τομείς πάμε αρκετά καλύτερα. Δεν πρέπει όμως να σταματήσουμε την προσπάθεια.

-Για τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν: Τα μέτρα αυτά έχουν μία διάσταση ομαλοποίησης των πραγμάτων. Να αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες με τις εφορίες και τις τράπεζες. Αυτή τη στιγμή οκτώ στα δέκα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά. Τα νέα μέτρα είναι μέτρα ανακούφισης και προσφέρουν μία ομπρέλα προστασίας.

-Τα νέα μέτρα, όπως αυτά για τους αυτοκινητόδρομους, είναι ένα πρώτο βήμα για την ανάπτυξη. Πρέπει να προχωρήσουμε με τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις.

-Ο Δημόσιος Τομέας είναι προβληματικός και πρέπει να γίνει φιλικός με την επενδυτικότητα.

-Για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο: Για εμάς υπάρχει το ζήτημα με τον τρόπο που το έθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό: 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ