Χαρακόπουλος: “Οι μάσκες του νεοναζισμού έπεσαν”

Χαρακόπουλος: “Οι μάσκες του νεοναζισμού έπεσαν”

 

Στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα έκανε αναφορές ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από το ΥπΑΑΤ, τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το δήμο Ελασσόνας στο Λιβάδι Ελασσόνας, με θέμα «Διαφάνεια στην πρωτογενή παραγωγή στην εποχή της κρίσης».

Ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε: «Οι μάσκες του νεοναζισμού έπεσαν. Συμπολίτες μας παρασύρθηκαν από τις σειρήνες ενός ισοπεδωτικού λαϊκισμού, που, δυστυχώς, χαρακτηρίζει σε σημαντικό βαθμό τον πολιτικό λόγο. Και πίστεψαν ότι η ορθή αντίδραση θα ήταν η ψήφος στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Κι ιδού που φθάσαμε… Τώρα, όμως, οι μάσκες έπεσαν. Δεν στέκουν πια δικαιολογίες. Όλοι οι πολίτες έχουν καθήκον να γυρίσουν οριστικά την πλάτη στους φορείς της βίας, του αίματος, στους νοσταλγούς του ναζιστικού μεσαίωνα».

 «Θα εξαλειφθεί κάθε εστία βίας και ανομίας. Η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, έχει εξαρχής δηλώσει ότι είναι προσηλωμένη στη συντριβή των εστιών της πολιτικής ανωμαλίας και της εγκληματικής ανομίας. Και θα φθάσουμε μέχρι τέλους. Κι όχι μόνον με αυτήν την εστία, αλλά και κάθε εστία βίας και ανομίας, που δημιουργεί στους πολίτες ανασφάλεια και φόβο», ανέφερε ο κ. Χαρακόπουλος.

«Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η βία σε μία δημοκρατική χώρα, σε ένα κράτος δικαίου, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Δεν δικαιολογούνται ούτε καν οι προτροπές για βίαιες ενέργειες. Η Δημοκρατία δεν είναι «αλά καρτ». Δυστυχώς, στο παρελθόν, σταθήκαμε όλοι εξαιρετικά ανεκτικοί ή αμήχανοι απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Κι έτσι ανοίξαμε την «κερκόπορτα» στους νεοναζί. Βρήκαν ναρκωμένα τα ανακλαστικά των πολιτών στις ακρότητες», τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος.

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις που σέβονται τη συνταγματική νομιμότητα, μέσα κι έξω από το κοινοβούλιο, οφείλουμε να επανακαθορίσουμε τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης, να επαναφέρουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στην αντίθετη άποψη, να επανεισάγουμε τη στοιχειώδη ευγένεια στον πολιτικό μας λόγο, να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στον πολίτη με την αταλάντευτη προσήλωσή μας στους δημοκρατικούς κανόνες.

Επειγόμαστε για την επανάκτηση της αξιοπιστίας των πολιτών προς το κράτος και προς τους θεσμούς. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρωτίστως το πολιτικό σύστημα πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της αξιοπιστίας. Η διαφάνεια, η νομιμότητα, η τιμιότητα, πρέπει να διέπει όλες τις πράξεις και τις αποφάσεις του πολιτικού προσωπικού».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ