Ξανθόπουλος στον Realfm 97,8: Επιλεκτική η εισαγγελική παρέμβαση – Ο Παύλος Πολάκης διαμορφώνει μια προσωπική στρατηγική

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Βουλευτής Νομού Δράμας ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για την «θύελλα» που ξέσπασε με την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη και τις εξελίξεις που πυροδότησε.

Παύλος Πολάκης: Ημέρα αποφάσεων για τον ΣΥΡΙΖΑ – Στις 17:00 η συνεδρίαση

«Βγάλαμε ανακοίνωση μαζί με τον κ. Ραγκούση για την επιλεκτική λειτουργία της δικαιοσύνης με αφορμή την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη και λέμε εκεί – είναι και η δική μου θέση αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ- ότι ουσιαστική ο Παύλος Πολάκης διαμορφώνει μια προσωπική στρατηγική, που για οποιοδήποτε κόμμα και πολύ περισσότερο για ένα κόμμα της αριστεράς, δεν είναι αποδεκτό. Με αυτή την έννοια η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη ήρθε μία – δύο ημέρες μετά την συνέντευξη του προέδρου στο “Πρώτο Θέμα”, ο πρόεδρος προσδιόρισε και το πώς αντιλαμβανόμαστε την επόμενη ημέρας της διακυβέρνησης  του ΣΥΡΙΖΑ, και έβαλε ζητήματα που ουδέποτε έχουν τεθεί στα κομματικά όργανα, δεν αποτελούν συλλογικές αποφάσεις, αλλά αποτελούν προσωπικές επιλογές και απόψεις του Παύλου Πολάκη» είπε αρχικά.

«Αν ληφθεί υπόψιν ότι και την περασμένη εβδομάδα είχαμε ένα ανάλογο φαινόμενο – κρούσμα με την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου στα Χανιά, οφείλουμε ως συλλογικό κόμμα να δράσουμε με βάση της καταστατικές μας θέσεις. Η άποψη του Παύλου Πολάκη είναι διαμετρικά αντίθετη από αυτή που έχουμε ως ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα συγκαλείται το εκτελεστικό γραφείο, σε διευρυμένη σύνθεση για να αποφασίσει την παραπομπή του στην επιτροπή δεοντολογίας. Είναι αυτό που προβλέπεται καταστατικά, θεσμικά και έτσι θα το αντιμετωπίσουμε» πρόσθεσε.

Παύλος Πολάκης: Οι απειλές, οι εκρήξεις και οι βεντέτες

«To γεγονός ότι ξεκίνησε η ποινική διαδικασία για το αν διαπράχθηκαν αδικήματα ή όχι με εμποδίζει σε μια διαδικασία να εκφράζω άποψη. Είναι κάτι που είναι κόντρα σε αυτά που έχουμε πει ως ΣΥΡΙΖΑ γιατί η αντιπαράθεσή μας με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αντιπαράθεση πολιτική και ιδεολογική, δεν έχει σχέση με τα πρόσωπα. Δεν έχει νόημα στην πολιτική αντιπαράθεση. Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της ανάρτησης λέμε ότι δεν απηχεί τις απόψεις μας, δεν βάλλουμε κατά προσώπων αλλά κατά πολιτικών και από την άλλη μεριά δεν θέλω να μπω σε μια ειδικότερη συζήτηση γιατί είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία από πλευράς εισαγγελέα» είπε ο κ. Ξανθόπουλος.

«Είναι λάθος η εισαγγελική παρέμβαση. Είναι επιλεκτική αυτή η κίνηση, έχουν γίνει σημεία και τέρατα το προηγούμενο διάστημα με βάση πολιτικές δηλώσεις και ποτέ κανείς εισαγγελέας δεν σκέφτηκε να ρωτήσει τι εννοεί ο κ. Μαρινάκης όταν λέει αν ήμασταν στον εμφύλιο Τσίπρα θα σου έπαιρνα το κεφάλι με κονσερβοκούτι ή όταν έλεγε ο κ. Γεωργιάδης ότι η Τουλουπάκη πρέπει να μπει στην φυλακή και όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποκαλούσε συμμορία και υπόκοσμο τους δημοσιογράφους που τελικά απηλλάγησαν με βούλευμα» περιέγραψε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Επί της ουσίας η κ. Τσαπανίδου και ο κ. Πολάκης λένε ακριβώς τα ίδια

«Δεν συμψηφίζω και δεν θεωρώ ότι ο εισαγγελέας έπρεπε να παρέμβει και τότε. Καταδικάζω και κρίνω την επιλεκτική εισαγγελική παρέμβαση. Σαφώς η πολιτική αντιπαράθεση δεν αποτελεί αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας» σχολίασε στη συνέχεια.

«Ο βουλευτής έχει ελευθερία γνώμης. Δεν διώκεται για την γνώμη του» διευκρίνισε.

«Ο Νίκος Παππάς θεσμοθέτησε την υποχρέωση των καναλαρχών για δημόσιες συχνότητες και ρύθμισε το τηλεοπτικό τοπίο να καταδικάζεται για μια υπόθεση που έχει σχέση με αυτή την δραστηριότητα. Την πολιτική δραστηριότητα του Νίκου Παππά οφείλουμε να την περιφρουρήσουμε. Το δικαστήριο έκανε την δουλειά του, έβγαλε μια απόφαση που είναι σεβαστή. Θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ο Νίκος Παππάς έχει κατακτήσει το δικαίωμα με την δουλειά και την παρουσία του στο υπουργείο να είναι στα ψηφοδέλτιά μας» υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ