Βούτσης: Δεν είναι μόνιμο το διαζύγιο με τον Τατσόπουλο

Βούτσης: Δεν είναι μόνιμο το διαζύγιο με τον Τατσόπουλο

Ως μια λύση που κινείται προς το συμφέρον και των δύο πλευρών θεωρεί ο Νίκος Βούτσης το διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πέτρο Τατσόπουλο μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι εκ νέου υποψηφιότητα του Πέτρου Τατσόπουλου με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κριθεί «κατά ιδιότητα» χαρακτηρίζοντας τον κ. Τατσόπουλο ως «ιδιόρρυθμο».

«Θέλω, όμως, να είμαι απολύτως ειλικρινής και επειδή είναι δημοκρατικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πέτρος είναι ιδιόρρυθμος και ταυτόχρονα άνθρωπος που μπορεί να έχει κανείς ένα πεδίο συνεννόησης. Νομίζω λοιπόν ότι η λύση που δόθηκε είναι προς το συμφέρον και των θεσμών και της δημοκρατίας και της δυνατότητας συνεννόησης του ίδιου και μελλοντικά με το χώρο μας.

Δεν είναι ένα μόνιμο διαζύγιο. Αυτό (σ.σ.: να είναι ξανά υποψήφιος) θα κριθεί και από την ιδιότητα του ιδίου και ημών και είμαστε όλοι σε δοκιμή, σε μια μεταβατική περίοδο και όλα αυτά είναι ανοικτά, εφόσον δεν τραυματίζονται οι σχέσεις και τίθενται όλα σε πολιτικό επίπεδο. Όλα είναι ανοικτά λοιπόν».

Ακόμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την θέση του κόμματος του για κοινή διεξαγωγή των ευρωεκλογών με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά,

«Εμείς, το έχουμε θέσει το ζήτημα αυτό. Δεν έχω υπόψη μου το ρεπορτάζ και όταν δεν ξέρω κάτι… Αλλά εμείς το είχαμε θέσει. Θα έπρεπε να είναι μαζί αυτές οι διαδικασίες (σ.σ.: ευρωεκλογές και α’ γύρος δημοτικών και περιφερειακών), διότι είναι τρεις οι εκλογές, είναι και για τις περιφέρειες. Θα το ξαναθέσουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε.

Τι μπορώ να πω από εκεί και πέρα; Εμπλοκή δεν μπορεί να υπάρξει, θα δοθεί στο τέλος μια λύση. Αλλά ότι το θέτουμε και μάλιστα επισταμένως εδώ και μήνες, είναι αλήθεια. Το είχε πρωτοθέσει ο Κ. Πουλάκης που είναι ο υπεύθυνος από τη γραμματεία του κόμματος για τα θέματα Αυτοδιοίκησης και το είχαμε θέσει και εμείς, διότι δεν είναι σωστά αυτά τα πράγματα τώρα, είναι παιχνιδάκια».

Τέλος ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου,

«Ο κ. Προβόπουλος θα έλθει την Πέμπτη στην επιτροπή της Βουλής και θα έχουμε να τον ρωτήσουμε, διότι το θέμα πιάνει και την Τράπεζα της Ελλάδος. Ακριβώς η ανεξαρτησία της ΤτΕ υπάρχει για να είναι σε θέση να παρεμβαίνει και όχι να σκάνε ένα-ένα τα δεδομένα.

Διότι τα δάνεια αυτά του Τ.Τ. δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πού έχουν δοθεί και από πόσες άλλες τράπεζες και σε ποιους μεγαλοσχήμονες την ώρα που ο κόσμος βάζει λουκέτα σε επιχειρήσεις για μερικές χιλιάδες ευρώ, επειδή δεν έχει κεφάλαιο κίνησης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ