Βούλτεψη στον Realfm 97,8: Η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μας πουν αν οι λιμενικοί μας είναι επίορκοι και κάνουν εγκλήματα

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή.

“Αυτή τη στιγμή στην περίφημη μεγάλη σκακιέρα είναι περισσότεροι οι τρελοί από τους στρατιώτες. Έχουμε δύο αναθεωρητικές δυνάμεις τη Ρωσία και την Τουρκία που παίρνουν οραματίζονται κάτι που δεν υπάρχει” σχολίασε αρχικά.

“Αποσκοπεί βέβαια στις εκλογές του 2023, γιατί με πληθωρισμό 73% στην Τουρκία πού θα στοχεύσουν αυτοί; Στα μέλη των κομμάτων τους, δεν στοχεύουν σε όλον τον τουρκικό λαό” σημείωσε.

“Δύο αποφάσεις πήρε ο Πρωθυπουργός πριν από δύο χρόνια. Πρώτον φύλαξη των συνόρων. Δεν υπάρχει σοβαρή χώρα, της οποίας τα σύνορα να μην φυλάσσονται και να μπαίνει ο καθένας από όπου θέλει. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεύτερον, ανθρωπιστική βοήθεια σε αυτούς που βρίσκονται στη χώρα μας και την δικαιούνται γιατί είναι πρόσφυγες πολέμου” είπε η κ. Βούλτεψη.

Ο καθένας που λέει κάτι είτε λέγεται Κούλογλου είτε Αποστολόπουλος πρέπει να μπορεί και να το αποδείξει” υπογράμμισε.

“Η πραγματικότητα είναι η εξής όταν λένε ο κ. Αποστολόπουλος και το δέχεται και ο κ. Κούλογλου ότι το λιμενικό μας είναι το μοναδικό λιμενικό που δεν σώζει ανθρώπους αλλά τους πετάει στη θάλασσα, αυτό πρέπει να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ πια – γιατί ο Αποστολόπουλος μπορεί να λέει ότι θέλει απλώς πρέπει να το αποδείξει-, δεν μπορεί να το αποδείξει, αν έχεις λιμενικό που όλη μέρα όπως λέει ο Αποστολόπουλος πετάει ανθρώπους στη θάλασσα έπρεπε να είχαμε αναρίθμητους νεκρούς. Αυτό δεν συμβαίνει. Ανακαλύπτει έναν νεκρό εδώ, έναν εκεί, που δεν ξέρουμε πώς έγινε. Και επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε 300 νεκρούς γιατί όταν έρχεται 1.000.000 κόσμος δεν μπορεί το λιμενικό, πώς να τους σώσει; Πρέπει να τα αποδείξουν όσα λένε. Αυτά τα λένε ΜΚΟ που έχουν χάσει έδαφος στην περιοχή του Αιγαίου” περιέγραψε η κ. Βούλτεψη.

Δεν κάνουμε επαναπροωθήσεις, όχι” ανέφερε και συνέχισε “τα σκάφη μας είναι στη συνοριακή μας γραμμή και ζητούν από οποιονδήποτε προσπαθεί να μπει στα χωρικά μας ύδατα να αποχωρήσει. Τότε ειδοποιείται η τουρκική ακτοφυλακή ότι αυτοί ξεκίνησαν από τα παράλιά σας, θα έρθετε να τους παραλάβετε. Άλλοτε αντιδρούν, άλλοτε όχι” πρόσθεσε.

“Η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μας πουν αν οι λιμενικοί μας είναι επίορκοι και κάνουν εγκλήματα. Δεν το λένε, λέει ο κ. Κούλογλου παίρνουν εντολές. Δεν είναι έτσι, παράνομη εντολή δεν εκτελείται. Ο κάθε λιμενικός έχει δώσει έναν όρκο και πρέπει να τον τιμά ανεξάρτητα από την κυβέρνηση” επεσήμανε η υφυπουργός.

“Το λιμενικό σώζει όλη την ημέρα κόσμο” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ