Βορίδης Vs Κοντονή

Βορίδης Vs Κοντονή

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με φόντο το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Είναι θέμα εθνικής προτεραιότητας η υπογεννητικότητα. Ως έναν βαθμό η αιτία μπορεί να αποδοθεί στην οικονομική κρίση», σχολίασε αρχικά ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στο ζήτημα της υπογεννητικότητας, ενώ ο κ. Κοντονής απάντησε: 

«Τα παραγωγικά προβλήματα της χώρας όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, αλλά οξύνονται. Η υπογεννητικότητα αλλά και η ανεργία έχει να κάνει κυρίως με την οικονομική πολιτική που ακολουθείται».

«Για το πρωτογενές πλεόνασμα, μας λένε ότι θα εμφανιστεί. Ενώ είναι καθαρά λογιστικό πλεόνασμα, λένε ότι θα μπει η χώρα σε μια φάση ανάπτυξης. Όλα αυτά είναι ψευδεπίγραφα και δεν οδηγούν πουθενά. Το ουσιαστικό είναι να ξαναβάλουμε τη χώρα πάνω στις ράγες της ανάπτυξης. Πρέπει να μπει το Ελληνικό κράτος μπροστά σε αυτή την ιστορία», συνέχισε ο κ. Κοντονής με τον κ. Βορίδη να απαντά:

«Αν επιτευχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή, θα σταματήσουμε πολιτικές που επηρεάζουν την πραγματική οικονομία. Αυτό είναι προϋπόθεση για να επαναλειτουργήσει η οικονομία. Η απαλλαγή από τα μνημόνια δεν γίνεται με ευχολόγια. Γίνεται με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων». 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ