Βορίδης: Πως θα χρηματοδοτηθεί το κενό;

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις εξελίξεις της συνόδου κορυφής και έθεσε το θέμα του δημοσιονομικού κενού.

«Ευχάριστο είναι ότι ξαναμπήκαμε σε ράγες, λεφτά δεν έχουμε πάρει, είμαστε στο προηγούμενο καθεστώς. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο», σχολίασε αρχικά ο κ. Βορίδης και συνέχισε:

«Τα θέματα είναι πρακτικά. Εδώ πρέπει να αντιμετωπίσει διάφορα ζητήματα η κυβέρνηση. Το βασικότερο είναι το θέμα του δημοσιονομικού κενού. Πως θα χρηματοδοτηθεί ένα κενό; Κενό σημαίνει, δεν μου φτάνουν τα λεφτά. Αν αυτά δεν απαντηθούν, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει το πικρόν τούτον ποτήριο. Δεν παίρνουμε τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε, το κενό μεγαλώνει και το παρακάτω θα είναι πλέον πάρα πολύ ακριβό. Αλλά γεν δίνεται να το αποφύγει αυτό γιατί αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αυτή είναι η συζήτηση την οποία θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει στο μυαλό της αυτά που έλεγε προεκλογικώς. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι τώρα κυβερνά και πρέπει να αναλαμβάνει ευθύνες και πολλές φορές και δύσκολες αποφάσεις και επειδή δεν μπορεί να το φτιάξει όλο αυτό γιατί είχε εγκλωβιστεί στρατηγικά, ανάμεσα στην προεκλογική και μετεκλογική της συμπεριφορά και μετεκλογική πραγματικότητα της χώρας. Τώρα τελειώνει ο χρόνος γιατί τελείωσαν και τα λεφτά».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Βορίδης: Ας γυρίσει στο νηπιαγωγείο ο Βαρουφάκης – ΒΙΝΤΕΟ

Δεν απέκλεισε πρόταση μομφής στην Κωνσταντοπούλου ο Βορίδης

Ο Βορίδης στην Κωνσταντοπούλου: Δεν θα μου πείτε εσείς τι θα κάνω – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ