«Βόμβα» από τον Χρήστο Σπίρτζη για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Συνεργασία με άλλα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ προτείνει ο Χρήστος Σπίρτζης.  Αρνήθηκα να συμμετέχω σε μια διαδικασία που εκφύλισε τον ΣΥΡΙΖΑ και δικαιώθηκα, είπε μιλώντας στο Action24, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτά που έγιναν ήταν εκφυλιστικά φαινόμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δημόσια ανταλλαγή ύβρεων από συντρόφους και συντρόφισσες ήταν πιο σκληρές απ’ ότι ήταν στις εθνικές εκλογές, μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Θεωρώ ότι δεν είναι εμφύλιος. Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι ώστε να υπάρχει σύνθεση των απόψεων όχι απλά ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνεννόηση με άλλα κόμματα του προοδευτικού κόσμου, όπως με το ΠΑΣΟΚ, με στελέχη της κοινωνίας που έχουν ιδιωτεύσει προκειμένου να υπάρχει ενιαία εκπροσώπηση του προοδευτικού κόσμου.

Αν δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Γαλλίας και της Ιταλίας, πρέπει να σταθούν όλοι στο ύψος τους, να κάνουν πολύ μεγάλα βήματα για την ενιαία εκπροσώπηση του προοδευτικού κόσμου και να βάλουν στην άκρη σκοπιμότητες, και προσωπικές και μικροκομματικές», τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι μιλά ξεκάθαρα για προεκλογικές συμπτύξεις με άλλα κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ. «Το ποιος πρόεδρος και το ποια ηγεσία θα είναι, μπορεί να αποφασιστεί από πολιτικές διαδικασίες και από πολιτικές συμφωνίες.  Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίσουμε να μην εκπροσωπείται ο προοδευτικός κόσμος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ