Βίτσας στον Realfm 97,8 για Κασσελάκη: Προσπαθεί να μας θέσει εκτός κόμματος και εκτός συνεδρίου

«Ο πρόεδρος έχει δικαίωμα να παραπέμψει οποιοδήποτε μέλος του κόμματος στην επιτροπή δεοντολογίας, η οποία θα πάρει τις αποφάσεις. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει τόσο δικαίωμα όσο και εγώ να παραπέμψω εκείνον. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, δεν πρόκειται να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί να με διαγράψει, δεν μπορεί να πει τον διαγράφω» δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Καρανίκας: Τελειώνουμε με τη νομενκλατούρα της ελίτ και των ιερών αγελάδων

«Αν πει ότι εγώ είμαι πρόεδρος σε διαγράφω, τότε δεν υπάρχει καταστατικό, ούτε τα παχιά λόγια περί δημοκρατίας ισχύουν, τίποτα δεν ισχύει πια. Υπάρχει ένα νέου τύπου κόμμα, το οποίο ορίζεται από το ποιος είναι ο πρόεδρος του. Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να γίνει ανεκτό και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δημοκρατικό και πολύ περισσότερο δημοκρατικό» επεσήμανε.

«Βρίσκω μια κριτική σοβαρή όπως άσκησε ο Αριστείδης Μπαλτάς με το δισέλιδο άρθρο του την Κυριακή, ελπίζω να μην τον διαγράψουν επειδή τον αναφέρω. Αποδεικνύει ότι έχει ειπωθεί από τον Στέφανο Κασσελάκη από τότε που εκλέχθηκε, όχι πριν, δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά» σχολίασε ο κ. Βίτσας.

«Μπήκαμε σε μια διαδικασία προσυνεδριακή. Σε αυτή τη διαδικασία το κεντρικό ζήτημα κάθε μέλος μπορεί να γράφει και να λέει την γνώμη του για σπουδαία ζητήματα που αφορούν το κόμμα, όπως οι θέσεις του προέδρου, χωρίς φόβο και πάθος. Αν όποιος διαφωνεί με τον πρόεδρο, διαγράφεται ή παραπέμπεται προς διαγραφή και στην ουσία να στερείται μια σειρά δικαιωμάτων, τότε δεν έχουμε λειτουργία κόμματος, αλλά προσπάθεια διαμόρφωσης συσχετισμών δηλαδή φεύγουν αυτοί που ενοχλούν, φεύγουν όσοι έχουν διαφορετική αντίληψη, έτσι κερδίζει εύκολα κάποιος το συνέδριο» περιέγραψε.

«Προσπαθεί να μας θέσει εκτός συνεδρίου προκαταβολικά. Τι κάνει; Προσπαθεί να μας θέσει εκτός κόμματος. Θα το πω λίγο φορτισμένα αλλά έρχεται ένα μέλος του κόμματος από τον Αύγουστο του 2023 και παραπέμπει για διαγραφή 3 στελέχη του κόμματος από το 1980. Χρειάζεται λίγο σεβασμός και συνιστορία. Εγώ δεν θεωρώ ότι έχω πει κάτι που προσβάλει σε πολιτικο-προσωπικό επίπεδο ούτε τον πρόεδρο ούτε κανέναν. Δεν ανέχομαι να με προσβάλλουν» συμπλήρωσε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας εκλέχτηκε πιο νέος από τον Στέφανο Κασσελάκη, όταν ήταν 33 ετών και με σφοδρές αντιδράσεις τότε, προχωρήσαμε. Τότε όλοι όσοι κατηγορούνται ως βαρίδια του κόμματος, στήριξαν με πολιτικά και ιδεολογικά επιχειρήματα τον Αλέξη Τσίπρα. Σήμερα το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι συμπαθέστατος κατά τα άλλα. Είναι παραδεκτό ότι εκλέχτηκε πρόεδρος του κόμματος και ως πρόεδρος πρέπει να βοηθήσει το κόμμα. Να βγαίνει από αριστερές θέσεις, δεν θέλω να πάω στη συζήτηση της πρότασής του που είναι ίδια πάνω κάτω με αυτήν που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης» τόνισε.

«Όταν συζητήσαμε με τον κ. Κασσελάκη μου είπε “εγώ είμαι πιο αριστερός από εσένα”. Του απάντησα πως είμαι ευτυχής να ακούω κάτι τέτοιο, και θα είμαι ευτυχέστερος αν όλοι έλεγαν ότι είναι πιο αριστεροί από μένα. Δεν διεκδικώ το αριστερόμετρο. Μακάρι να είναι και νέοι άνθρωποι» υπογράμμισε ο κ. Βίτσας.

«Ακούμε όλοι τα σενάρια, αλλά πρέπει να αποδεικνύονται. Εγώ είμαι σφόδρα ενάντια στην παραπομπή του Στέφανου Τζουμάκα, αλλά από την άλλη πρέπει να πω πως ακούστηκαν βαριές κουβέντες περί διαφθοράς και φυτευτών. Αυτά πρέπει να αποδεικνύονται. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με κατηγορίες. Όπως και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει το δικαίωμα να λέει ότι οι 3 ή και άλλοι αύριο, υπονόμευαν για 5 χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν δεν ήταν ακόμα μέλος, ήξερε ότι τον υπονομεύαμε. Αυτό δεν βγαίνει να το πει ο Τσίπρας και να πει πως ο Βίτσας με υπονόμευε και η απόδειξη είναι αυτό. Μας είχε και τους 3 σε κεντρικές πολιτικές θέσεις ως πρόεδρος» πρόσθεσε.

«Θα ήταν θετικό να μιλήσει ο Τσίπρας αλλά είναι δική του επιλογή αν θα μιλήσει και πότε» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ