ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος: Το θέμα είναι η κυβερνητική σταθερότητα συνολικά

ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος: Το θέμα είναι η κυβερνητική σταθερότητα συνολικά

 

Το πλαίσιο στο οποίο κινείται η ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας, με αφορμή και τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά και το πολιτικό πλαίσιο, στο οποίο κινείται η χώρα, συζήτησαν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, «αυτό που έχει σημασία είναι η συνολική εικόνα. Δεν πρέπει, το βράδυ του β΄γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών να μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η χώρα έχει περιπέσει σε κατάσταση κρίσης και αμφισβήτησης».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβερνητική σταθερότητα και η ολοκλήρωση της εθνικής στρατηγικής διασφαλίζεται μέσα από τον ρόλο του προοδευτικού πόλου, γιατί -όπως είπε- χωρίς αυτόν δεν μπορούν να διατηρηθούν οι κυβερνητικές ισορροπίες.

Ερωτηθείς για το αν αυτή η θέση του θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προαναγγελία αποχώρησης από την κυβέρνηση, εάν η «Ελιά» δεν «πιάσει» τα ποσοστά που επιθυμεί, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Η κυβέρνηση ανήκει στη συνεργασία. Δεν υπάρχει χωρίς εμάς κυβέρνηση». «Άρα το θέμα είναι η κυβερνητική σταθερότητα ως τέτοια συνολικά».

Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτό που λέει δεν συνιστά κάποιου είδους πολιτικό εκβιασμό, αλλά ότι λέει το αυτονόητο και περιγράφει την πραγματικότητα «με δημοκρατικά ευαίσθητο και έντιμο τρόπο».

 

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ