ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Η Ελλάδα ξαναβρίσκει φωνή

ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Η Ελλάδα ξαναβρίσκει φωνή

 

«Αυτή και την άλλη Κυριακή γυρίζουμε σελίδα. Η Ελλάδα της υποτέλειας που δεν έχει φωνή στη Ευρώπη τελειώνει. Η Ελλάδα της αναξιοπρέπειας και της μιζέριας, τελειώνει. Η Ελλάδα ξαναβρίσκει φωνή», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, στον χαιρετισμό του που απηύθυνε στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική εκδήλωση του στην Αθήνα για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους πολίτες της Αθήνας δήλωσε: «Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Στην Αθήνα, στην Αττική, σε όλη την Ελλάδα.»

«Με περηφάνια, με αποφασιστικότητα, με σιγουριά να ξαναφέρουμε την Ελλάδα εκεί που της αξίζει. Να πάρουμε το δήμο και την Περιφέρεια από τη διαπλοκή και τα συμφέροντα και να τα ξαναδώσουμε στους πολίτες. Να ξεκινήσουμε μαζί το δύσκολο έργο της αναγέννησης, της αποκατάστασης, της ανοικοδόμησης της πατρίδας μας. Και πάνω από όλα, να ξαναδώσουμε στον λαό μας την αξιοπρέπεια που του στερήσανε τέσσερα χρόνια τώρα οι δυνάμεις που χρεοκόπησαν τη πατρίδα μας.

Γιατί η Ελλάδα μπορεί να έχει ξανά φωνή και περηφάνια στην Ευρώπη. Ο λαός μας να σταματήσει να παριστάνει το πειραματόζωο της κρίσης. Και η Αττική, με την Αθήνα να ανοίξουν το δρόμο, να σύρουν το χορό της μεγάλης αλλαγής, της μεγάλης ανατροπής του παλιού του χρεοκοπημένου πολιτικού κατεστημένου, που θα δώσει τη θέση του σε μια νέα γενιά εκπροσώπων του λαού μας.

Μια νέα γενιά, με άλλο ήθος, με άλλο ύφος, που θα διοικήσει την Αθήνα για να την κάνει ανθρώπινη πόλη. Και την Περιφέρεια,  για να τη θέσει στην υπηρεσία των αναγκών του λαού μας, όχι στη υπηρεσία των συμφερόντων.

Αυτή την Κυριακή τελειώνουμε με τους εκβιαστές. Τελειώνουμε με τους τρομοκράτες του ελληνικού λαού. Τελειώνουμε με τη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις. Τελειώνουμε με τα μνημόνια και τις πολιτικές της καταστροφής. Παίρνουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια».

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις Κάννες, «οι πρόσφατες αποκαλύψεις για όσα έγιναν στις Κάννες το Νοέμβρη του 2011, δικαιώνουν με πανηγυρικό τρόπο τη βασική μας εκτίμηση για τη κρίση και τη διαχείρισή της.  Επιβεβαιώνουν όχι μόνο τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις υποψίες κάθε Έλληνα πατριώτη.  Σε δυο σημεία θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας.  Δυο σημεία που είτε θάβουν, είτε διαστρεβλώνουν τα συστημικά ΜΜΕ».

«Το πρώτο αφορά τον εκβιασμό του ευρώ: Ένας εκβιασμός που δέσποσε στις προηγούμενες εκλογές και βασίστηκε σε ένα τεράστιο ψέμα.  Φούσκα, απάτη, δολιότητα, περιφρόνηση του ελληνικού λαού.  Αυτό ήταν.  Και θα κριθούν οι αυτουργοί στις επερχόμενες εκλογές.  Το διαβόητο grexit, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, που η ίδια η Μέρκελ χαρακτήρισε συνταγή καταστροφής της Ευρώπης, δεν ήταν τίποτε άλλο από εκβιαστική απειλή.  Το συζήτησαν, όπως αποκαλύπτεται.  Αλλά για να το αποκλείσουν, με συνοπτικές διαδικασίες, ανακαλύπτοντας τις καταστρεπτικές του συνέπειες για το σύνολο της ευρωζώνης. Το επικαλέστηκαν, όπως ξέρουμε. Όχι όμως γιατί ήταν επιλογή. Αλλά για να επιβάλλουν τις θελήσεις και το καθεστώς τους στην Ελλάδα. Και για να επιβάλλουν επίσης οι Έλληνες αντιπρόσωποί τους, οι διακινητές του στην ελληνική αγορά, το φόβο και το τρόμο στους Έλληνες.  Και έτσι να αποσπάσουν την ψήφο τους, για να συνεχίσουν να μας κυβερνάν οι καταστροφείς μας, συνεχίζοντας τα μνημόνια της λιτότητας και της λεηλασίας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Το δεύτερο που προκύπτει από τις τελευταίες αποκαλύψεις είναι ότι στην Ελλάδα ζούμε μια πρωτοφανή πολιτική ανωμαλία, που μόνο με την περίοδο των ανακτόρων μπορεί να συγκριθεί.  Ξένα κέντρα, παρασκηνιακά συμφέροντα, αρχιερείς των αγορών και των τραπεζών, διορίζουν κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς υπαλλήλους της τρόικας.  Χαράζουν πολιτικές, καταρτίζουν προγράμματα  τιμωρίας των Ελλήνων, επιβάλλουν τη θέλησή τους.  Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, αφού συμμετείχαν ως κομπάρσοι στις ανακτορικές συνωμοσίες των μνημονίων, δρουν τώρα ως κομπάρσοι του Βερολίνου και των Μπαρόζο στην Ελλάδα. Γιατί από το Βερολίνο και τους Μπαρόζο αντλούν την εξουσία τους. Και το τελευταίο πράγμα που θα τολμούσαν να κάνουν είναι να διαπραγματευτούν με το Βερολίνο και τους Μπαρόζο για το καλό της χώρας και των Ελλήνων.  

Ναι. Αποδείχτηκε πια πέραν πάσης αμφιβολίας: Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι παρά προϊόν μιας τεράστιας ανωμαλίας.  Και γι’ αυτό είναι παραγωγός μιας τεράστιας ανωμαλίας.  Επιβλήθηκαν από το σκοτάδι και δεν μπορεί παρά να παράγουν σκοτάδι.  Η συμμαχία τους δεν έχει καμιά σχέση με όσα λένε.  Είναι μια συμμαχία στην απάτη».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι εξαπάτησε όσους πίστεψαν την αντιμνημονιακή του στάση. «Ο Σαμαράς εξαπάτησε όσους πίστεψαν ότι θα διαπραγματευτεί με τους ισχυρούς φίλους και προστάτες του.  Εξαπάτησε τους Έλληνες, στους οποίους υποσχέθηκε αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.  Έφτασε ένα νεύμα δυσαρέσκειας από τους Μπαρόζο και μια υπόσχεση εξουσίας από το Βερολίνο, για να τα ξεχάσει όλα.

Ο Βενιζέλος εξαπάτησε τον ίδιο του τον αρχηγό, τους φίλους και τα στελέχη του κόμματός του, το δημοκρατικό κόσμο τον οποίο θέλει σήμερα να εκπροσωπήσει. 

Και οι δυο μαζί εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό.  Και ήρθε η ώρα να πληρώσουν στην κάλπη την πολιτική της απάτης και την απάτη της πολιτικής τους. Είναι συνένοχοι στην περιφρόνηση της δημοκρατίας, στην φαλκίδευση της θέλησης των Ελλήνων, στην επιβολή με άθλια μέσα μιας άθλιας πολιτικής».

Αυτή και την άλλη Κυριακή γυρίζουμε σελίδα. Η Ελλάδα της υποτέλειας που δεν έχει φωνή στη Ευρώπη τελειώνει. Η Ελλάδα της αναξιοπρέπειας και της μιζέριας, τελειώνει. Η Ελλάδα ξαναβρίσκει φωνή. Και η Ευρώπη αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διεξόδου. Κι έχουν δίκιο να μας φοβούνται.  Γιατί εμείς δεν έχουμε σκοπό να υποκύψουμε σε εκβιασμούς, ούτε να φοβηθούμε την ευρωτρομοκρατία.  Γιατί μας κινεί μια αρχή απαράβατη: Πάνω απ’ όλα το συμφέρον των εργαζομένων, το συμφέρον των Ελλήνων, το συμφέρον της πατρίδας.

Τελεία και παύλα. Την Κυριακή κάνουμε την αρχή στην αναγέννηση της πατρίδας.  Στη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος. Και η οποία πρέπει να ξεκινήσει και θα ξεκινήσει από την εξουσία εκείνη που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη και στην καθημερινότητά του.  Από τις περιφέρειες και τους δήμους. 

Έχουμε καθαρή πολιτική. Έχουμε το πρόγραμμα, το κουράγιο, τη θέληση, τη δημοκρατική αντοχή, να αλλάξουμε τη σχέση του πολίτη με την εξουσία. Έχουμε πρόσωπο. Καθαρό, τίμιο, αγωνιστικό, έμπειρο. 

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα της Ρένα Δούρου και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.  

«Αλλά έχουμε και πρόσωπα. Πρόσωπα που μπορούν να δώσουν και να κερδίσουν με ανιδιοτέλεια, εντιμότητα, αφοσίωση στο λαό, αυτή τη δύσκολη μάχη. Η Ρένα, ο Γαβριήλ, οι υποψήφιοι που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα, εκπροσωπούν τη νεότητα της αριστεράς, αλλά και την παράδοση του ήθους και της σύγκρουσης με ότι εμποδίζει την πρόοδο.  Γιατί εμείς δεν υποκλινόμαστε στα μνημόνια και στους κήρυκες του ρεαλισμού της υποταγής, όπως οι σημερινοί εκπρόσωποι της ξεπεσμένης αριστοκρατίας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής και στην πρωτεύουσα.  Που θέλουν να ξεχάσουμε ότι υπήρξαν επιλογές και εκλεκτοί του Παπανδρέου και αποτελούν σήμερα κρυφές αγάπες του Βενιζέλου.  Γιατί ψήφος στον κ. Καμίνη και στο κ. Σγουρό είναι ψήφος εμπιστοσύνης στον κ. Βενιζέλο, στον κ. Σαμαρά και στην πολιτική των μνημονίων.

Ας μην αφήσουμε, λοιπόν, καμία ψήφο να πάει χαμένη. Πόρτα την πόρτα, σπίτι το σπίτι. Να απευθυνθούμε σε όλους τους ψηφοφόρους. Ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι σήμερα. Γιατί ο αγώνας αυτός δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά. Ο αγώνας αυτός είναι για την Ελλάδα. Ο αγώνας αυτός είναι για το λαό μας. Ο αγώνας αυτός είναι για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Συριζα δήλωσε: «Την Κυριακή ψηφίζουμε όχι για να αλλάξουμε απλώς τα πρόσωπα. Αλλά για να αλλάξουμε τις πολιτικές.  Για να αλλάξουμε κάθε δήμο και Περιφέρεια. Για να αλλάξουμε την Ελλάδα.   Μπορούμε όλοι μαζί.  Και θα το κάνουμε όλοι μαζί.  Για να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί.  Ψήφο υπερηφάνειας, αξιοπρέπειας, ανατροπής. Θα νικήσουμε».

 

Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, από το MEGA

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.