ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: “Αυτές οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα”

ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: “Αυτές οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα”

 

«Αυτές οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα και ουσιαστικά εθνικές εκλογές», δήλωσε ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές της 25ης Μαΐου και πρόσθεσε ότι αυτό το «γερασμένο πολιτικό σκηνικό» δεν μπορεί να δώσει τίποτα καλύτερο παρά μόνο περισσότερα βάρη.

Την ίδια στιγμή, διευκρίνισε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ, από την Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο κοντά θα είναι «οι εξελίξεις που θα φέρουν τη λύτρωση» για τον ελληνικό λαό, ενώ συμπλήρωσε ότι ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αποκλείεται τις «εξελίξεις αυτές να τις προκαλέσει και το ίδιο το κόμμα του».

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τόνισε ότι δεν ενδιαφέρεται για το ΠΑΣΟΚ, παρά μόνο για την προσωπική του καριέρα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ, στις επόμενες εθνικές εκλογές δεν θα καταφέρει να μπει στην Βουλή.

Σε ερώτηση που του έγινε για το θέμα των ημερών σχετικά με το σύνθημα «Νέα Ελλάδα», επισήμανε ότι «εμείς δεν υποκλέπτουμε κανένα σύνθημα, απευθυνόμαστε στον κόσμο και τον ρωτάμε ποια είναι η Νέα Ελλάδα και ποια η παλία», ενώ στη συνέχεια υπενθύμισε ότι το σύνθημα Νέα Ελλάδα, ιστορικά ανήκει στην Αριστερά.

Ο κ. Τσίπρας, με αφορμή το δημοσίευμα των Financial Times,  τόνισε ότι περιμένει απαντήσεις  για το τι έγινε τελικά στις Κάννες, τόσο από τους Έλληνες πολιτικούς όσο και από την Καγκελάριο Μέρκελ.

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε ότι δεν «παροχολογεί, αλλά νοιάζεται για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και πρόσθεσε ότι παραμένει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα επανέλθει ο κατώτατος μισθός.

 

Δείτε το βίντεο του Ant1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ