ΒΙΝΤΕΟ-Το πολυβόλο του Αβραμόπουλου

ΒΙΝΤΕΟ-Το πολυβόλο του Αβραμόπουλου

 

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μπήκατε στον κόπο, κυρίως όσοι έρχεστε από τις διάφορες γωνιές της Ελλάδος, για αυτή τη συνάντηση των Ανωτάτων Συμβουλίων των τριών Κλάδων. Όπως θυμάστε, έτσι είχαμε ξεκινήσει πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, με μια τέτοια συνάντηση όπου είχα την ευκαιρία να σας δώσω βασικές κατευθύνσεις για την αμυντική μας πολιτική, συγχρόνως όμως να ενημερωθώ, δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τον αποχαιρετισμό του στα Ανώτατα Συμβούλια των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.  

«Σήμερα βέβαια, ο χαρακτήρας αυτής της συνάντησης είναι διαφορετικός και πράγματι πιστεύω ότι έτσι πρέπει να λειτουργούμε. Για αυτό συχνά πυκνά αναφέρομαι στην ανάγκη να επανέλθει γενικότερα στο εθνικό σύστημά μας η θεσμική τάξη.

Σήμερα βρίσκομαι εδώ μαζί με την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου, σε αυτή την αποχαιρετιστήρια συνάντησή μας. Θέλω να γνωρίζετε ότι όπως είχα πει την πρώτη φορά που αναλάμβανα τα καθήκοντά μου ως Υπουργού Εθνικής Αμύνης, στην πρώτη μου θητεία, έτσι αισθάνομαι και τώρα. Τήρησα αυτό που είχα πει, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα ήμουν και εγώ κομμάτι αυτής της μεγάλης οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Εθνική Άμυνα αποτελεί ύψιστης προτεραιότητας πολιτική για το Έθνος μας, για την Ελληνική Πολιτεία και αισθάνομαι πραγματικά ιδιαίτερα τυχερός, που για δεύτερη φορά, βρέθηκα επικεφαλής του σημαντικότερου ίσως Υπουργείου της Πατρίδος μας.

Είμαι υπερήφανος για την ηγεσία, τα στελέχη και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και του στρατιωτικού και του πολιτικού τομέα. Πέρα και πάνω από τον καθημερινό τους αγώνα για την προάσπιση της ανεξαρτησίας της χώρας, προσφέρουν μεγάλο, σπουδαίο και καίριας σημασίας κοινωνικό έργο για την Πατρίδα, χωρίς να χάνουν ούτε στιγμή την προσήλωσή τους από τη βασική τους αποστολή.

Το γνωρίζετε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα στρατηγικής αξίας, αλλά ασταθές και εκρηκτικό πολλές φορές γεωπολιτικό σταυροδρόμι. Παρότι διαχρονικά αποτελεί νησίδα σταθερότητας και παράγοντα ειρήνης στην περιοχή, εν τούτοις οφείλει διαρκώς να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο τις Ένοπλες Δυνάμεις της, προκειμένου να αποτρέψει κάθε αναθεωρητική άποψη οποιουδήποτε θελήσει να επιβουλευθεί συμφέροντα του ελληνισμού».

Ο κ. Αβραμόπουλος, έκλεισε την ομιλία του, επισημαίνοντας ότι με αίσθημα βαθιάς ικανοποίησης, αλλά και υπερηφάνειας σήμερα σας αποχαιρετώ. Σας εύχομαι προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Και να γνωρίζετε ότι δεν φεύγω, πολύ απλά αναλαμβάνω νέα καθήκοντα, που η Πατρίδα με καλεί, όπως πάντοτε έκανα στα 21 χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής, ανταποκρινόμενος στις προκλήσεις για μια καλύτερη Πατρίδα, για ένα αισιόδοξο μέλλον, για μια ισχυρή και υπερήφανη Ελλάδα, η οποία εκπροσωπείται επάξια εδώ, στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων».

 

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ