ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Εκλογές θα γίνουν το 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Εκλογές θα γίνουν το 2016

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανέφερε πως εκλογές θα γίνουν το 2016, ενώ εξέφρασε και τη στήριξή του στον Γιάννη Στουρνάρα. Επίσης διαβεβαίωσε πως η χώρα θα βγει από το Μνημόνιο.

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας στο ΜΕGA αναφέρθηκε στις συζητήσεις με την Άνγκελα Μέρκελ και με άλλους πολιτικούς: «Θέλω να σας πω ότι την Παρασκευή είχα εκτενέστατη τηλεφωνική συζήτηση μαζί της. Την επόμενη εβδομάδα θα ξαναβρεθούμε στο Παρίσι, στο τέλος του μήνα εγώ θα πάω στο Βερολίνο για μια μεγάλη εφημερίδα που με έχει επίσημο καλεσμένο, μαζί με τον Ιταλό πρωθυπουργό. Αυτές οι επαφές, οι τηλεφωνικές ή μη, γίνονται συνέχεια και γίνονται με όλο τον κόσμο».

 Για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα

 Για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και την κριτική των βουλευτών της ΝΔ στο πρόσωπό του ανέφερε: «Μιλάει ευθέως, δεν κρύβει, ούτε κρύβεται. Και πιστεύω ότι ο Στουρνάρας σε 15 μήνες βοήθησε πάρα πολύ και γυρίσαμε το καράβι. Εγώ πραγματικά θεωρώ ότι έχει βάλει την σφραγίδα του κυρίως γιατί είναι κατασκευαστικά ο τύπος του ανθρώπου που δεν πιστεύει στο πολιτικό κόστος. Τον στηρίζω. Και ο Βενιζέλος τον στηρίζει».

Επίθεση σε Τσίπρα

Για τον κ. Αλέξη Τσίπρα είπε: «Ο Τσίπρας δίνει μάχη να μην βγούμε από την κρίση. Δεν δέχεται το πρωτογενές πλεόνασμα, απειλεί τους επενδυτές, δηλαδή, «σκοτώνει» την οικονομία. Έρχεται και λέει ότι και «ο δημόσιος υπάλληλος αν βοηθήσει και ο βουλευτής άμα ψηφίσει και ο επενδυτής άμα βάλει τα λεφτά του, θα μας βρει μπροστά του». Αυτά είναι απίστευτα πράγματα και νομίζω ότι είναι ασυγχώρητα πράγματα, να καταδιώκεις δηλαδή τον επενδυτή στη Δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι είναι και δημιουργός, αλλά και θύμα κακόφωνων συνιστωσών που υπάρχουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή εδώ πατάει, εκεί βρίσκεται ο καθένας. Δεν μπορείς να δεις κάτι το σταθερό και επικαλούνται από τη Βενεζουέλα του Τσάβες, από την Κούβα του Κάστρο; Ποτέ κανείς δεν βγήκε πρωθυπουργός ευχόμενος την αποτυχία της χώρας. Γιατί αποτυχία της χώρας είναι η διέξοδός του να κερδίσει. Εγώ θεωρώ ότι δεν υποστηρίζει μια «Ελλάδα για τους Έλληνες» που έλεγε ο Ανδρέας. Υποστηρίζει μια Ελλάδα για τους λαθρομετανάστες. Υποστηρίζει μια Ελλάδα χωρίς εξωτερική πολιτική, επειδή θα έχει καταργήσει τα προβλήματα της Ελλάδας. Υποστηρίζει μια Ελλάδα επαγγελματιών του κρατικού συνδικαλισμού. Υποστηρίζει μια Ελλάδα καθημερινών κινητοποιήσεων και καταλήψεων όπου βρει. Υποστηρίζει μια Ελλάδα που οι λέξεις έθνος και πατρίδα είναι απαγορευμένες».

Η χώρα θα βγει απ’ το Μνημόνιο

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «ασφαλώς, η χώρα θα βγει από το Μνημόνιο. Δεν θέλω να κάνω ακριβείς προβλέψεις και τα λοιπά. Εγώ αυτό το οποίο σας λέω είναι ότι η χώρα ήδη με μια μελέτη την οποία κάναμε, προβλέπουμε ότι θα έχουμε πετύχει και το ’17, να υπάρχει στη χώρα πρωτογενές πλεόνασμα. Τι σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα; Θα έχεις τα λεφτά προκειμένου να διορθώνεις αδικίες, δηλαδή να βγάζεις λίγο – λίγο τις πληγές που δημιουργήθηκαν από το Μνημόνιο. Αυτός είναι ο ρόλος μου, έτσι αισθάνομαι ότι κάνω τώρα».

Για το ενδεχόμενο εκλογών

Οι εκλογές θα γίνουν το 2016, τότε κλείνει η τετραετία. Πρόσθεσε ότι «στην αρχή μας έλεγαν ότι θα τις κάνετε αμέσως, γιατί καταρρέετε. Μετά μας είπαν ότι έχετε το συγκριτικό πολιτικό πλεονέκτημα και θα τις κάνετε επειδή σας βολεύει. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Ούτε καταρρέουμε προφανώς, ούτε και με ενδιαφέρει εάν με βολεύει. Πρέπει ο κόσμος να μάθει επιτέλους ότι πρέπει σε μια χώρα με σταθερότητα, να υπακούμε στη λογική της 4ετίας. Εκλογές θα γίνουν σε τέσσερα χρόνια. Αυτοί που δεν συμφωνούν είναι όποιοι δεν θέλουν να είναι η χώρα σε στέρεα πόδια, όταν γίνουν εκλογές. Το καταλαβαίνω». Προανήγγειλε ότι θα ανοίξει συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στο πλαίσιο των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε ότι «εκεί που υπάρχει θέμα αλλαγής -για μένα απολύτως αναγκαία αλλαγή- είναι στις δημοτικές εκλογές και στις περιφερειακές, να μπορείς να λες ότι εγώ θέλω τον Παπαδόπουλο για δήμαρχο, αλλά κατεβάζει τον Πρετεντέρη. Εγώ συγνώμη τον Πρετεντέρη δεν τον θέλω. Θα ψηφίσω άλλο ψηφοδέλτιο των μελών του δήμου». Είπε ακόμη ότι στο θέμα αυτό τελειώνει η συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ.

Για τη σχέση του με τον Βαγγέλη Βενιζέλο

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την σχέση του με τον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο: «Πολιτικά μας χωρίζουν πάρα πολλά. Αυτό το οποίο μας ενώνει είναι αυτή η κοινή ευθύνη που σας είπα, για το αύριο. Με ρώτησε προχθές ένας: βάλλεται ο Βενιζέλος από διαφόρους κύκλους. Εγώ θα τολμήσω να το πω δημόσια, βάλλεται για τα υποβρύχια. Για τα υποβρύχια έγινε και προανακριτική και εξεταστική το ’11 και δεν του βρήκαν τίποτα. Βάλλεται για τη λίστα Λαγκάρντ. Έγινε εξεταστική, δεν του βρήκαν τίποτα. Για τα υποβρύχια, ρωτώ, αυτοί που τότε ήταν με τον Τσοχατζόπουλο, σήμερα σε ποιο κόμμα βρίσκονται; Για τη Λαγκάρντ βγήκε ότι δεν υπάρχει τίποτα να του πούνε. Επομένως αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι στοχεύουν όπου βρουν, πιστεύοντας ότι θα αποκομίσουν οφέλη. Και μιλάω ιδιαίτερα για το ΣΥΡΙΖΑ, είμαι καθαρός. Αλλά χτυπάνε όχι τον Βενιζέλο, ή τον Σαμαρά ή τον οποιονδήποτε. Τη σταθερότητα του τόπου χτυπάνε, που εγώ σας τη βάζω από την αρχή της κουβέντας μας ως τη μεγάλη προϋπόθεση προκειμένου να βγει ο κόσμος από το τέλμα και από την κρίση». Για την αναφορά του κ. Καμμένου ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση είπε ότι «αυτό είναι παραληρηματικός λόγος και δεν έχω τίποτα να σχολιάσω».

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2016 λέγοντας ότι «δεν έχω κανέναν στο μυαλό μου, δεν έχω κάτσει να σκεφτώ καν κάτι τέτοιο, αυτό το οποίον έχω σίγουρα στο μυαλό μου είναι ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να μην έχει να μας προσφέρει έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας για να αποφευχθούν οι εκλογές το 2015. Και πιστεύω ότι θα βρεθεί ο άνθρωπος αυτός, υπάρχουν θαυμάσιοι Έλληνες παντού. Και Ελληνίδες. Θα κοιτάξουμε ανεξαρτήτως παρατάξεων κάποιον ο οποίος να συμπυκνώνει στο όνομά του, στην εικόνα του, ό,τι καλύτερο μπορεί σήμερα να δώσει η Ελλάδα και για μέσα και για έξω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς:Η Δημοκρατία δεν θα υποκύψει στην εγκληματική βία

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς:Να σεβαστεί η τρόικα τις θυσίες που έχουν γίνει

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ