ΒΙΝΤΕΟ-Οι “αντάρτες” της ΝΔ ζήτησαν δεσμεύσεις για το μισθολόγιο

ΒΙΝΤΕΟ-Οι “αντάρτες” της ΝΔ ζήτησαν δεσμεύσεις για το μισθολόγιο

Να δεσμευτεί ότι θα δώσει άμεση λύση στο ζήτημα της αποκατάστασης του μισθολογίου των ένστολων, ζήτησαν από το βήμα της Βουλής τόσο ο Ηλίας Βλαχογιάννης όσο και ο Δάνης Τζαμτζής από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Ο κ.Τζαμτζής υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εκπέμπει ένα λάθος μήνυμα «ότι η αποκατάσταση των αδικιών ξεκινάει από πολύ ψηλά, ενώ θα έπρεπε από τα χαμηλά».

Οι «αντάρτες» βουλευτές της ΝΔ (Ηλίας Βλαχογιάννης, Ιορδάνης Τζαμτζής, Θεόδωρος Σολδάτος, Παύλος Βογιατζής και Δημήτρης Κυριαζίδης) διεκδικούν να ισχύσει ό,τι για τους δικαστικούς και για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

Ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι  αυτό που συνέβη στο μισθολόγιο των δικαστικών δεν είναι η μόνη περίπτωση και αναρωτήθηκε «με όλο το σεβασμό, μόνο των δικαστών ήταν αντισυνταγματικές οι περικοπές; το ΕΚΑΣ που κόπηκε στους συνταξιούχους δεν ήταν αντισυνταγματικό; στους δημοσίους υπαλλήλους; στους συνταξιούχους του ΟΓΑ; πολιτικά εκπέμπεται ένα λάθος μήνυμα προς την κοινωνία ότι ξεκινούμε την αποκατάσταση των αδικιών από πολύ ψηλά ενώ θα έπρεπε από χαμηλά» κατέληξε.

Κατά της αποκατάστασης των αμοιβών όχι μόνο των δικαστικών, αλλά και των ενστόλων όπως ζήτησαν οι πέντε συνάδελφοί του, τάχθηκε πάντως μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος, αν δεν βρεθεί από πού θα εξοικονομηθούν οι συγκεκριμένοι πόροι.

Εντός της ημέρας αναμένεται να δοθεί το σχετικό διάγραμμα της επίλυσης από τον Χρήστο Σταϊκούρα κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν τίθεται θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της επίμαχης τροπολογίας που αποκαθιστά τις μισθολογικές «αδικίες» των δικαστικών, καθώς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε κάποιο άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης έχει ζητήσει τη διεξαγωγή τέτοιας ψηφοφορίας που θα έθετε προ των ευθυνών τους και τους αντιδρώντες νεοδημοκράτες βουλευτές.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Γιακουμάτος: Δεν υπάρχουν αντάρτες

Ψάχνουν 1 δισ. ευρώ για δικαστικούς και ένστολους

Φόβοι για “ντόμινο” και νέα μέτρα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ