Βενιζέλος: Θα διαψεύσουμε κάθε δημοσκοπική πρόγνωση

Βενιζέλος: Θα διαψεύσουμε κάθε δημοσκοπική πρόγνωση

 

Στο «πραγματικό ερώτημα, δίλημμα» που υπάρχει ενόψει των εκλογικών διαδικασιών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε εργαζόμενους του Ιδιωτικού & Δημοσίου Τομέα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομέας Συνδικαλιστικού του Κινήματος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ειδικότερα, είπε ότι παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε πίσω αυτό που «ψέλλισε» στην αρχή ότι οι εκλογές είναι δημοψήφισμα και παρόλο που «διαμορφώνεται μια ατμόσφαιρα αθώας, παιδικής εκδρομής», παραμένει το «τεχνητό δίπολο» ότι «οι ευρωεκλογές είναι για να μετρήσουμε το εάν θα είναι η πρώτη η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ» και κάποιοι «περιμένουν το βράδυ των εκλογών να βγάλουν συμπεράσματα».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι υπάρχει ένα πραγματικό δίλημμα: «Η συνολική εντύπωση από τις εκλογικές διαδικασίες των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογών θα είναι ότι η χώρα πορεύεται σταθερά προς την ολοκλήρωση μια συγκεκριμένης πολιτικής δύσκολης, δυσάρεστης, αλλά μιας πολιτικής που δίνει αποτελέσματα και που τώρα φτάνει στο τέλος ή αμφισβητούνται τα πάντα και ο καθένας μπορεί να λέει “δεν δικαιούστε να ασκείτε εξουσία, δεν έχει στήριξη και νομιμοποίηση η πολιτική που εφαρμόζετε, άρα πάμε πάλι πίσω στο σημείο μηδέν, να ακυρώσουμε όλες τις θυσίες και τον πόνο, να ρίξουμε την καρδάρα με το γάλα και να πάμε να ζήσουμε την εμπειρία της απόλυτης καταστροφής”».

Γιατί, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, ποτέ δεν είναι αργά για την απόλυτη καταστροφή», «η ζημιά γίνεται εύκολα, η αποκατάσταση της ζημιάς γίνεται πολύ δύσκολα». «Αυτό λέμε», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, «μην ακούτε πώς είναι τα πράγματα μέχρι το βράδυ των εκλογών αλλά πώς θα είναι μετά».

Παραπέμποντας, στο τέλος της ομιλίας του, στην «εντυπωσιακή παρουσία» των παρευρισκόμενων την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικό οιωνό», ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «θα διαψεύσουμε κάθε δημοσκοπική πρόγνωση και το βράδυ των εκλογών η χώρα θα είναι σταθερή και η δημοκρατική παράταξη, η Ελιά θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων».

Προσερχόμενος στην εκδήλωση, κληθείς να σχολιάσει τα διαδραματιζόμενα με αφορμή την «αντιπαράθεση ανάμεσα στους κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα για την υποτιθέμενη παρέμβαση Μπαρόζο», ανέφερε ότι «φαίνεται ότι στον τόπο μας έχει χαθεί τελείως και η κοινή λογική και η στοιχειώδης μνήμη».

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «στις Κάννες, την πρωτοβουλία των κινήσεων την είχαν οι αρχηγοί των κυβερνήσεων των δύο μεγάλων κρατών: Ο κ. Σαρκοζί και η κα Μέρκελ», ότι «η συνάντηση είχε διακυβερνητικό χαρακτήρα» και πως «οι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παρίσταντο και παρακολουθούσαν μια συζήτηση μεταξύ κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως «το δημοψήφισμα με ερώτημα “ναι ή όχι στο ευρώ” δεν το ήθελε κανείς, ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Δεν το ήθελε κανένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα. Δεν το άντεχε η χώρα», γιατί, όπως πρόσθεσε, «καθ’ οδόν προς ένα δημοψήφισμα “μέσα ή έξω από το ευρώ”, θα είχαν διαλυθεί οι τράπεζες, θα είχαν χαθεί οι καταθέσεις, θα είχε καταστραφεί η ελληνική οικονομία». «Άρα δεν υπήρχε άλλη λύση από αυτήν που τελικά εφαρμόστηκε», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η δε περιβόητη παρέμβαση του κ. Μπαρόζο, μπορεί να είναι στη σκέψη μόνο όποιων δεν έχουν καμία εικόνα και καμία ιδέα για το πώς λειτουργεί η πραγματικότητα στην Ευρώπη και στη διεθνή πολιτική».

Επιπλέον, επισήμανε ότι «οι συζητήσεις με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για τη συνεργασία είχαν ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2011» και ότι ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Σαμαρά, την επομένη των Καννών, συμφώνησαν σε κυβερνητική συνεργασία με τη συμμετοχή του κ. Καρατζαφέρη. Ακόμα, υποστήριξε ότι «και η επιλογή του πρωθυπουργού έγινε όπως έπρεπε να γίνει από τον αρχηγό της πλειοψηφίας, που ήταν ο κ. Παπανδρέου».

Επ’ αυτού πρόσθεσε ότι «η πρώτη επιλογή και η δεύτερη δεν πέτυχαν, δηλαδή ο κ. Κακλαμάνης και ο κ. Πετσάλνικος, και επελέγη ο κ. Παπαδήμος τον οποίο επέλεξε ο κ. Παπανδρέου. Και δεν τον ζήτησε κανείς από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο ίδιος δεν ήταν συνομιλητής του κ. Μπαρόζο και ότι ομόλογός του ήταν ο κ. Ρεν.

«Ο κ. Μπαρόζο ήταν ομόλογος του κ. Παπανδρέου. Αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν έχει πει τίποτα ούτε στον κ. Παπανδρέου, διότι τον κ. Παπαδήμο τον πρότειναν πάρα πολλοί παράγοντες στην Ελλάδα. Αρκεί να διαβάσετε τις εφημερίδες εκείνων των ημερών», είπε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.