Βενιζέλος: Ο Τσίπρας κάνει τώρα αυτό που έπρεπε να κάνει από την αρχή – ΒΙΝΤΕΟ

«Ο κ. Τσίπρας έκανε μετά από πεντέμισι μήνες αυτό που έπρεπε να κάνει από την αρχή και οι πεντέμισι μήνες που πέρασαν ανέβασαν τραγικά τον λογαριασμό. Το κάνει όμως» είπε εξερχόμενος από τη Βουλή ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, δήλωσε: «Αυτός δεν μπόρεσε να μειώσει το χρέος ούτε ένα ευρώ, αντιθέτως επιβάρυνε και τα δημόσια οικονομικά και την ελληνική πραγματική οικονομία. Εύχομαι ο κ. Τσακαλώτος, ο διάδοχός του, να μπορέσει να φέρει ένα μικρό ποσοστό μείωσης του δημοσίου χρέους και να το προσθέσει στη μεγάλη μείωση και αναδιάρθρωση του 2012, αλλά χρειάζεται μία αίσθηση συστολής, γιατί είναι αυτή που θα φέρει και τις σώφρονες ενέργειες μετά από 5 μήνες λαθών, σε πολύ μεγάλο βαθμό σκόπιμων».

Αναφερόμενος στην ελληνική πρόταση και τους Ευρωπαίου εταίρους είπε: «Ο κ. Τσίπρας έκανε μετά από πεντέμισι μήνες αυτό που έπρεπε να κάνει από την αρχή και οι πεντέμισι μήνες που πέρασαν ανέβασαν τραγικά τον λογαριασμό. Το κάνει όμως. Και αφού το έκανε και έστειλε με την υπογραφή του αυτό το κείμενο το οποίο είναι επιβαρυντικό, αλλά δυστυχώς το κατέστησε ο ίδιος αναγκαίο, δεν πρέπει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ζητήσουν περισσότερα μέτρα. Δεν πρέπει να οδηγήσουν την Ελλάδα σε δύσκολη θέση και δεν πρέπει να δώσουν το πρόσχημα σε κανένα να χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα και να επιφέρει την εθνική καταστροφή».

 

Δείτε το βίντεο:  

 

 

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Πρέπει να κλείσουμε τη συμφωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Βούτσης: Ο καθένας θα πάρει τις ευθύνες του – ΒΙΝΤΕΟ

Κουίκ: Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι παρένθεση – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ