Βενιζέλος: Εξεταστική από την ένταξη στην ΟΝΕ έως σήμερα

Την πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο σχολίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας την πολιτική πρόκληση, ενώ επισήμανε ότι η συζήτηση θα έπρεπε να ξεκινήσει από την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «η συζήτηση πρέπει να είναι έντιμη και ιστορική για την κρίση. Η άλλη λύση πέρα από το μνημόνιο ποια θα ήταν; Η καταστροφή» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πως έχει κάνει συμφωνία ασυλίας με μέρος της ελληνικής δεξιάς, εκτιμώντας πως υπάρχει προσπάθεια προστασίας της κυβέρνησης Καραμανλή.

Με αφορμή την συναίνεση που ζήτησε ο Πρωθυπουργός, τη Δευτέρα, ο κ. Βενιζέλος, υπενθύμισε, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε δεχθεί τη συμμετοχή του κόμματος του στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα στηρίξει την σύσταση της επιτροπής, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι θα το κάνει ώστε «για να καταγραφεί ιστορικά η προσπάθειά μας. Εμείς τί επιδιώκουμε τόσα χρόνια; Την αποφυγή της καταστροφής».

Τέλος, ο  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι η επιτροπή πρέπει ναεξετάσει και «τί κάνει τώρα ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη», καταλογίζοντας ευθύνες στη νέα κυβέρνηση για τη διαρροή καταθέσεων και την απώλεια του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας.

 

Διαβάστε επίσης:

Πεταλωτής: Καλοδεχούμενη η Εξεταστική…

Παπαδημούλης: Η εξεταστική επιτροπή να ψάξει και την… “ρίζα”

Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της “Αγοράς”

Καραγκούνης: Τη ΝΔ δεν την αγγίζει καμία εξεταστική

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ