Βελόπουλος: Κάποιοι ενοχλήθηκαν από τις απόψεις μου

Βελόπουλος: Κάποιοι ενοχλήθηκαν από τις απόψεις μου

 

Για την απόφασή του να μην κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία μίλησε ο Κυριάκος Βελόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm.

«Δεν πρόκειται  για εμπλοκή. Εδώ και λίγες μέρες συζητείται το όνομά μου για υποψήφιος ευρωβουλευτής. Με τιμούν όλα όσα ακούστηκαν και η πρόταση του Πρωθυπουργού αλλά καμιά φορά προσμετράς αντιδράσεις φίλων, γνωστών και των ανθρώπων που σε ψηφίζουν, βλέπεις τον αντίκτυπο που έχει αυτή η επιλογή και αποφασίζεις με βάση τη συνείδησή σου», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

Ωστόσο υποστήριξε ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν από τις απόψεις που εκφράζει, ειδικά στο θέμα των τραπεζών, και όπως είπε χαρακτηριστικά «επιχείρησαν να μου πουν ότι ίσως θα πρέπει να κατεβάσουμε λίγο τους τόνους».

«Η πλατφόρμα η δική μου είναι συγκεκριμένη. Φυσικό αέριο, πετρέλαιο και τράπεζες. Είδα ότι ενοχλεί η παρουσία μου σε σχέση με αυτά τα θέματα, οπότε θεωρώ ότι για λόγους συνειδήσεως δεν μπορώ να συνυπάρξω με ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν την ίδια άποψη με μένα», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος και πρόσθεσε:

«Εγώ είμαι ξεκάθαρος. Θέλω οι δανειολήπτες να ευεργετηθούν όπως οι τραπεζίτες. Αυτό όμως στον περιβάλλοντα χώρο ενόχλησε κάποιους. Επιχείρησαν να μου πουν ότι ίσως θα πρέπει να κατεβάσουμε λίγο τους τόνους».

Αναφορικά με το tweet που έκανε με το οποίο ζητούσε «συγνώμη από τον Πρωθυπουργό» και αποδημοσιεύθηκε, εξήγησε:

«Μάλλον ο διαχειριστής το έχει κάνει αυτό. Η συγνώμη ισχύει, γιατί ο Πρωθυπουργός ήθελε να με κατεβάσει αλλά εγώ δεν θέλω γιατί οι λόγοι συνειδήσεως είναι σημαντικότεροι από το να πάρω μία καρέκλα. Δεν διαπραγματεύομαι αυτά που πιστεύω».  

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Διαβάστε επίσης:

Το παρασκήνιο του “όχι” από τον Βελόπουλο

Βελόπουλος στο enikos.gr: Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό αλλά δεν μπορώ…

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ