Βαριές καταγγελίες του Τζιτζικώστα για αξιόποινες πράξεις στην Ειδομένη

Πρωτοβουλίες αναμένεται να αναλάβει στην Ειδομένη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπως προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε ότι στην Ειδομένη τελούνται πλέον αξιόποινες πράξεις, με διακίνηση ναρκωτικών, οίκους ανοχής και παρεμπόριο και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει την περιοχή, δεν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να εκκενωθεί ο καταυλισμός και δεν δίνει εντολή στην αστυνομία να ανοίξει τη σιδηροδρομική γραμμή.

«Προσωπικά έχω την ευθύνη να αναλάβω συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και θα το κάνω τις επόμενες ημέρες. Εμείς, ως περιφέρεια, δεν μπορούμε να αφήσουμε στην τύχη της την περιοχή», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες πολίτες ταλαιπωρούνται, έχουν δημιουργηθεί σημεία όπου γίνονται παράνομες δραστηριότητες, από ναρκωτικά και οίκους ανοχής μέχρι παρεμπόριο».

Επίσης, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να σηκώνει το βάρος του μεγαλύτερου μέρους των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις για αναλογικό επιμερισμό.

«Δεν είναι δυνατόν σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία να υπάρχει το 70% του προσφυγικού πληθυσμού ολόκληρης της χώρας. Δεν μπορεί να λύσει η Κεντρική Μακεδονία μόνη της ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λύσει ολόκληρη η Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας. 

Ερωτηθείς τέλος, εάν η πορεία που επέλεξε μέχρι σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τον καλύπτει απόλυτα, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε: «Αν με κάλυπτε δεν θα ήμουν υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ» ενώ τόνισε ότι περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη συγκεκριμένες προτάσεις. «Περιμένω να δω προτάσεις, το “φύγετε” από μόνο του δεν λέει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελίες για βαγόνι-οίκο ανοχής στην Ειδομένη – ΒΙΝΤΕΟ

Γεωργιάδης: Η ΝΔ εξακολουθεί να ζητεί εκλογές

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ