UNA RAZZA: Η πρώτη αεροπορική άσκηση Ελλάδας – Ιταλίας

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Για πρώτη φορά διεξήχθη η άσκηση – συνεκπαίδευση μαχητικών Ελλάδας και Ιταλίας με την ονομασία «UNA RAZZA 01-23»,

Του Χρήστου Μαζανίτη

Δεν πρόλαβε καν να περάσει ένας μήνας από την επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στην Ρώμη προσκεκλημένος του Ιταλού ομολόγου του Giuseppe Cavo Dragone και ο νέος άξονας στρατιωτικής συνεργασίας έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Την Τετάρτη 5 Απριλίου, διεξήχθη για πρώτη φορά η συνεκπαίδευση με την ονομασία «UNA RAZZA 01-23», η οποία έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Αεροπορικής Βάσης Ανδραβίδας, με την συμμετοχή Αεροπορικών Μονάδων της Ελλάδας και της Ιταλίας.

άσκηση

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην Συνεκπαίδευση με 3 Μαχητικά Αεροσκάφη (Α/Φ) F-16 Block 52+ Advanced, ενώ από πλευράς της Ιταλικής Αεροπορίας (ITAF) συμμετείχαν 2 Μαχητικά Α/Φ Eurofighter EF-2000 Typhoon.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, κατά την διάρκειά της εκτελέστηκαν ασκήσεις Εναέριας Μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων Α/Φ (Dissimilar Air Combat Training – DACT) με σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια αυξανόμενης δυσκολίας και πολυπλοκότητας, που συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της διαλειτουργικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ