Τζανακόπουλος στον Realfm 97,8: Το θέμα είναι τι λέει η τσέπη των πολιτών, όχι ο Economist

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε στον RealFm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ότι «συνεννόηση μπορεί να υπάρξει, μιλώ επί γενικών αρχών, στον βαθμό που η εκάστοτε κυβέρνηση δεν επιλέγει στροφές στην εξωτερική πολιτική της χώρας που βρίσκονται εκτός του δεδομένου δόγματος που ακολουθεί η Ελλάδα ή εφόσον θέλει στροφές θα πρέπει η κυβέρνηση να εκκινήσει τον σχετικό διάλογο. Δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει λειτουργήσει κατά αυτόν τον τρόπο».

Χρήστος Σταϊκούρας: Υπουργός Οικονομικών της χρονιάς για την Ευρώπη – Τι δήλωσε για την βράβευσή του

«Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση μπορούν να βρεθούν πρόσωπα κοινής αποδοχής με την στήριξη των πολιτικών κομμάτων εφόσον χρειαστεί μεταξύ των δύο εκλογών. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση πρέπει να είναι υπηρεσιακή και πολιτικά πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με ένα κόμμα δεν εκτιμώ πως μπορούν να παίξουν αυτόν τον ρόλο» πρόσθεσε.

«Στις εκλογές το θέμα που κυριαρχεί στη διαμόρφωση της πολιτικής βούλησης των πολιτών είναι η οικονομία και η αγοραστική δύναμη. Το κυριότερο ζήτημα είναι το θέμα της ακρίβειας» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Economist έχει τα δικά του κριτήρια που επιλέγει τα πρόσωπα κάθε φορά που θα αναδείξει, αλλά το θέμα είναι τι λέει η τσέπη των πολιτών όχι ο Economist σε σχέση με την κατάσταση της οικονομίας» σχολίασε για την βράβευση του κ. Σταϊκούρα.

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε ότι είναι ανεπαρκής η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες απάντησε ‘ότι «η απλή αναλογική είναι ικανή να δώσει κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές με βασική προϋπόθεση να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ