Τζανακόπουλος στον Realfm 97,8: Η επιλογή Καραμανλή έχει πολιτικές νοηματοδοτήσεις

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα αναφορικά με την ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή ότι «είναι μια επιλογή του πρώην πρωθυπουργού, η οποία έχει πολιτικές νοηματοδοτήσεις. Σχετίζεται με μια στάση που έχει επιλέξει ο κ. Καραμανλής, ήπιας αποστασιοποίησης από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ιδιαίτερα μετά το θέμα των υποκλοπών».

«Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο για τον κ. Καραμανλή να επιλέξει μια μετωπική αντιπαράθεση ιδιαίτερα σε προεκλογική περίοδο αλλά έχω την εκτίμηση ότι η μη κάθοδός του στις εκλογές σε αυτή τη συγκυρία κάτι σηματοδοτεί για την παράταξη της ΝΔ και τον τρόπο με τον οποία χειρίστηκε η κυβέρνηση την υπόθεση των υποκλοπών. Νομίζω ότι συσχετίζονται αυτά. Το ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές είναι μια συνολική πολιτική αλλαγή, μια εναλλακτική λύση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στις αυταρχικές και αντικοινωνικές της πρακτικές» πρόσθεσε.

«Το ζήτημα της ακρίβειας συμπληρώνει την εφιαλτική εικόνα μαζί με τους πλειστηριασμούς» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος. «Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν με την αδυναμία του να διαμορφώσει ένα σαφές πολιτικό στίγμα θέλει να διατηρήσει μια γραμμή ίσων αποστάσεων. Αυτό βέβαια το αν και κατά πόσον θα το ευνοήσει στην εκλογική μάχη είναι ένα ζητούμενο, αλλά αφορά το ίδιο το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε.

«Θα πάρει το ΠΑΣΟΚ την ευθύνη να οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές, εφόσον υπάρχουν οι απαραίτητοι συσχετισμοί; Το δίλημμα για το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ανδρουλάκη θα είναι αμείλικτο» περιέγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για εμάς προϋπόθεση μιας προοδευτικής και δημοκρατικής κυβέρνησης είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ» επανέλαβε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ