Ρωσία: «Έπεσαν» οι ιστοσελίδες των κρατικών ΜΜΕ κατά την ομιλία Πούτιν

«Έπεσαν» οι ιστοσελίδες των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης, την ώρα που μετέδιδαν την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν στο ρωσικό κοινοβούλιο.

Πούτιν: Η Δύση θα χρησιμοποιήσει ακόμη και τον ίδιο τον διάβολο για να πολεμήσει τη Ρωσία

Δημοσιογράφοι του Reuters, που βρίσκονται σε διάφορες τοποθεσίες, δεν κατάφεραν να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα της Πανρωσικής Κρατικής Ραδιοτηλεοπτικής Εταιρείας (VGTRK) ή στην πλατφόρμα του live-streaming Smotrim για τμήματα της ομιλίας του Ρώσου προέδρου.

Στην ιστοσελίδα της VGTRK αναφέρεται σε μήνυμα ότι «διεξάγονται τεχνικές εργασίες», ενώ η ιστοσελίδα Smotrim δεν «φόρτωνε».

Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της ομιλίας του Βλαντίμιρ Πούτιν, τα κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν στιγμιότυπα από τις τεχνικές προετοιμασίες για την ζωντανή μετάδοση, αναφέροντας ότι το live Streaming θα περάσει σε όλα τα μεγάλα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο RIA Novosti, η βλάβη είναι αποτέλεσμα επίθεσης DDoS (distributed denial of service) -ένα είδος κυβερνοεπίθεσης που πραγματοποιείται με την εσκεμμένη υπερφόρτωση του δικτύου με τεράστιο όγκο συνδέσεων, προκαλώντας διακοπή ή κατάρρευση του server.

To Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αιτία πίσω από την «κατάρρευση» των ιστοσελίδων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ