Πούτιν: Η Δύση θα χρησιμοποιήσει ακόμη και τον ίδιο τον διάβολο για να πολεμήσει τη Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει την ετήσια ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση. Κατηγόρησε τη Δύση ότι άρχισε τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι οι δυτικές χώρες, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, επιδιώκουν “απεριόριστη εξουσία” στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Η φετινή ομιλία είναι ήδη η εικοστή όγδοη στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας και η δέκατη όγδοη για τον Πούτιν. Η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά από τα τηλεοπτικά κανάλια Rossiya-1, Rossiya-24 και Channel One.

Ο Πούτιν στην αρχή της ομιλίας του δήλωσε πως «η Δύση θα χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε – τρομοκράτες, Ναζί, ακόμα και τον ίδιο τον διάβολο για να πολεμήσει τη Ρωσία».

Σημείωσε επίσης ότι η Μόσχα αψηφά τις προσπάθειες της Δύσης να καταστρέψουν την οικονομία της Ρωσίας μέσω ενός άνευ προηγουμένου πακέτου κυρώσεων, υπογραμμίζοντας ότι τρισεκατομμύρια δολάρια διακυβεύονται για τη Δύση, αλλά οι ροές εισοδήματος στην Ρωσία δεν έχουν στερέψει. Η Ρωσία ήθελε να επιλυθεί η διένεξη στην Ουκρανία ειρηνικά, αλλά οι δυτικές χώρες είχαν προετοιμάσει ένα “διαφορετικό σενάριο” πίσω από την πλάτη της, τόνισε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος.

“Κάναμε ό,τι είναι δυνατό για να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα ειρηνικά, διαπραγματευόμενοι για μια ειρηνική επίλυση αυτής της δύσκολης σύγκρουσης, αλλά πίσω από τις πλάτες μας προετοιμαζόταν ένα πολύ διαφορετικό σενάριο”, περιέγραψε.

“Μιλάω σε μια δύσκολη και σημαντική στιγμή για τη Ρωσία, σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών παντού στον κόσμο”, δήλωσε εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος ξεκινώντας την ομιλία του ενώπιον της πολιτικής ελίτ της χώρας και στρατιωτικών που πολέμησαν στην Ουκρανία, σχεδόν έναν χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην γειτονική της χώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ