Τσούκαλης-Μητρόπουλος στον Real Fm για την ΕΡΤ

Τσούκαλης-Μητρόπουλος στον Real Fm για την ΕΡΤ

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm φιλοξενήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, οι οποίοι μίλησαν στον Γιάννη Παπαδόπουλο για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι «έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, δεν μιλάμε για επαναπρόσληψη με το προηγούμενο καθεστώς αλλά μιλάμε για απασχόληση των εργαζομένων με μία μορφή εργασιακής σχέσης την οποία πρέπει να βρούμε».

Ο κ. Τσούκαλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ θα στηρίξει την τροπολογία του ΚΚΕ επαναλαμβάνοντας ότι «το κόμμα επιμένει στην κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «θετική» την απόφαση του ΣτΕ να εκπέμψει πάλι η δημόσια τηλεόραση ωστόσο τόνισε ότι «δεν μπήκε, και κακώς, στο ζήτημα που έθεσαν οι εργαζόμενοι το οποίο είναι μεγίστης σημασίας για την εξέλιξη των εργασιακών τους σχέσεων».

«Οι εργαζόμενοι είναι σε ακραία αβεβαιότητα», επεσήμανε ο Αλέξης Μητρόπουλος ενώ πρόσθεσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας «θα μπει σε συζήτηση αναφορικά με την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ και δεν θα δεχθεί καμία απόλυση».

Ερωτηθείς αν μπορεί να γίνει αναδιάρθρωση χωρίς απολύσεις ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε: «ίσως να μη χρειαστεί να απολύσουμε» και διευκρίνισε: «Δεν θα απολύσουμε τεχνικό ή διοικητικό προσωπικό  Ίσως ξαναδούμε τις συμβάσεις του δημοσιογραφικού προσωπικού».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ