Τσίπρας: Χρειάζονται μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές

Με την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, άρχισε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στις 10:30 το πρωί της Τρίτης.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη η κοινωνία και υπογράμμισε ότι θα ήταν καταστροφικό, η κυβέρνηση να περιοριστεί απλώς και μόνο στην εφαρμογή του μνημονίου και τίποτε άλλο.

Η κοινωνία προσδοκά μεγάλες αλλαγές, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, να αφήσει ένα μεγάλο και ριζοσπαστικό δείγμα γραφής, να μείνει στην ιστορία, αλλάζοντας κατεστημένες δομές και αντιλήψεις.

Στόχος, τόνισε ο πρωθυπουργός, δεν είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι της επικοινωνίας, αλλά να κάνουμε βαθιές αλλαγές. Αναφερόμενος στους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια, είπε ότι αυτοί είναι, η διοικητική μεταρρύθμιση, η υγεία και πρωτοβάθμια περίθαλψη, η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και η πάταξη των φαινομένων της διαφθοράς.

Σχετικά με το χθεσινό Eurogroup, επισήμανε ότι το αποτέλεσμα καταδεικνύει πως, η κυβέρνηση με σκληρή διαπραγμάτευση μπορεί να πετύχει στόχους. Κι αυτό, όπως πρόσθεσε, θα το καταφέρουμε με συνομιλίες με τους εταίρους και χτίζοντας συμμαχίες.

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη το υπουργικό – Στο επίκεντρο “κόκκινα δάνεια” και προστασία Α’ κατοικίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ