Τσίπρας: Τεράστιες οι δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ στην ενέργεια – ΒΙΝΤΕΟ

«Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία ουσιαστική ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και ότι βρισκόμαστε σε μια τροχιά στρατηγικής συνεργασίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν τομείς στους οποίους θα μπορούσαμε να εστιάσουμε και να ενισχύσουμε  τόσο τη φιλία μεταξύ των λαών μας όσο όμως και τη συνεργασία μας. Ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, των πολιτιστικών ανταλλαγών αλλά και να ανοίξουμε τη συζήτηση σε κρίσιμους τομείς όπως στην οικονομία στην ενέργεια, στην έρευνα και την τεχνολογία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το Ιερουσαλήμ, κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Νετανιάχου.

Οι δύο χώρες, τόνισε ο κ. Τσίπρας, έχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στην έρευνα, την εξόρυξη και στη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε, ότι «είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για την απειλή του Ισλαμικού Κράτους» και σημείωσε την ανάγκη πολιτικής λύσης στον πόλεμο της Συρίας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο παλαιστινιακό ζήτημα, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το αδιέξοδο και την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην τρομοκρατία από τη μία πλευρά και στη βία εναντίον αμάχων από την άλλη πλευρά» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι τα προβλήματα λύνονται μέσα από το διάλογο και την κατανόηση.

«Επιδιώκουμε να διαδραματίσουμε έναν εποικοδομητικό ρόλο, με στόχο να ανοίξουμε παράθυρα επικοινωνίας» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ