Τσίπρας: Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Τσίπρας: Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Για κατάρρευση της κυβέρνησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις θυελλώδεις πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε η άκαρπη, όπως διαφάνηκε, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την Καβάλα μίλησε για λήξη του πολιτικού χρόνου της τρικομματικής κυβέρνησης, κλιμακώνοντας τη λεκτική του αντιπαράθεση με τους κυβερνητικούς εταίρους. «Έχει τελειώσει ο πολιτικός τους χρόνος και είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα αντέξουν για πολύ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, με αφορμή την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ και σημείωσε πως «με αυτή την απόφαση ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι πολύ σύντομα θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις».

Στον Αντώνη Σαμαρά καταλόγισε πολιτική «δειλία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ούτε σε εκλογές δεν μπορεί να πάει ο Σαμαράς χωρίς την άδεια της Μέρκελ», ενώ για τον κ. Κουβέλη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν τολμά να βάλει διαχωριστική γραμμή, ούτε στο ζήτημα με το κλείσιμο της ΕΡΤ που είναι, όπως είπε, θέμα δημοκρατίας.

Τάχθηκε κατά των απολύσεων στην ΕΡΤ και σημείωσε ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός και η ασχήμια του ορατή σε όλο της το μεγαλείο. Το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης αποκαλύφθηκε με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο, όταν το μαύρο έπεσε στις οθόνες των τηλεοράσεών μας. Οι μάσκες έπεσαν» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Καθαρές λύσεις»

Σε υψηλούς τόνους ήταν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την λήξη της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Η Κουμουνδούρου υποστήριξε ότι «η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση καταρρέει κάτω από το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων και της αποτυχίας της πολιτικής της» με την αξιωματική αντιπολίτευση να προσθέτει ότι, καταπατάται βάναυσα κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας.

«Τούτες τις ώρες δεν χωρούν ασάφειες και μισόλογα. Απαιτούνται καθαρές λύσεις», υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας πως ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο λαό.

«Ήρθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα το αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και την ανατροπή του μνημονίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ανταποκρινόμενος στις διαθέσεις της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας συμβάλλοντας αποφασιστικά στην μεγάλη ανατροπή που θα ανοίξει το δρόμο στην ελπίδα», κατέληγε η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ