Τσίπρας: Μια εξέλιξη ρήξης και χρεοκοπίας θα ήταν αποτυχία για την Μέρκελ – ΒΙΝΤΕΟ

“Έχει διαφανεί ότι η καγκελάριος έχει πρόθεση για λύση” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου “στον ενικό”.

“Η κ. Μέρκελ αυτήν την περίοδο διαχειρίζεται δυο ‘καυτά’ θέματα που αφορούν τόσο στην πορεία της Ευρώπης όσο και το δικό της πολιτικό μέλλον” πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας ότι “μία εξέλιξη ρήξης και χρεοκοπίας θα ήταν αποτυχία για την κυρία Μέρκελ, θα ήταν αποτυχία για την Ευρώπη αλλά θα ήταν αποτυχία και για εμάς”.

Αναφερόμενος στην Άνγκελα Μέρκελ πρόσθεσε ότι “βρίσκεται εγκλωβισμένη στην πολιτική της αδυναμία να παραδεχτεί ότι στην Ελλάδα ακολουθήθηκε για μία πενταετία, ένα πρόγραμμα το οποίο απεδείχθη αποτυχημένο. Ένα πρόγραμμα που δεν απέδωσε καρπούς, δεν έπιασε τους στόχους και σκόρπισε πόνο και απελπισία σε εκατομμύρια πολίτες, σε εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες. Αυτό δεν είναι εύκολο το να αποδεχτεί”.

“Αυτή τη στιγμη βρισκόμαστε σε μία σκληρή αντιπαράθεση, μια σκληρή διαπραγμάτευση” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι η 20η του Φλεβάρη ήταν μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα καθώς όπως εξήγησε “πήραμε μία συμφωνία η οποία δίνει δυνατότητες στην Ελλάδα να ξεφύγει από το mail Χαρδούβελη, τις δεσμεύσεις τις οποίες είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση”.

Δείτε το βίντεο του Star

 

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Δεν μπλοφάρουμε στη διαπραγμάτευση – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ