Τσίπρας: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η πιο διεφθαρμένη και άδικη που έχει γνωρίσει ο τόπος» – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως την πιο διεφθαρμένη και άδικη που έχει γνωρίσει ο τόπος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TRT.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η πιο διεφθαρμένη και άδικη που έχει γνωρίσει ο τόπος» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TRΤ.
  • Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι παρέλαβε τη χώρα χρεοκοπημένη και πέτυχε την έξοδό της από τα μνημόνια και τη ρύθμιση του χρέους.
  • Παράλληλα, κατήγγειλε πρακτικές απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών, υπογραμμίζοντας ότι η διακυβέρνηση 2015-2019 «ήταν η πιο έντιμη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά».

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η πιο διεφθαρμένη και άδικη που έχει γνωρίσει ο τόπος» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο TRΤ.

«Είμαστε σε ένα απολυταρχικό καθεστώς και δεν έχουμε κανόνες ή είμαστε σε μια ευνομούμενη δυτική φιλελεύθερη δημοκρατία και έχουμε κανόνες; Θέλω να είμαι πολύ καθαρός σε σχέση με αυτό. Ο κ. Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει και όσοι συνέπραξαν σε αυτό (θα λογοδοτήσουν), αν υπάρξει πολιτική αλλαγή» ανέφερε αρχικά ο κ. Τσίπρας.

Υποστήριξε δε, ότι η κυβέρνηση «έχει βρει τον τρόπο να ποδηγετεί την ηγεσία της ελληνικής Δικαιοσύνης. Στο θέμα των υποκλοπών έχουμε αποφάσεις της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, οι οποίες είναι μνημείο φαλκίδευσης της έννοιας της δικαιοσύνης στη χώρα μας. Και ευτυχώς που υπάρχουν και έντιμοι δικαστές, οι οποίοι πολλές φορές χαλάνε τη ”σούπα”».

«Παρέλαβα τη χώρα χρεοκοπημένη και με άδεια ταμεία. Την είχαν χρεοκοπήσει οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και αστόχησαν οι συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να την βγάλουν από την κρίση. Ανέλαβα την ανόρθωση της χώρας και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της, την έξοδό της από τα μνημόνια και τη ρύθμιση του χρέους. Και τα πέτυχα. Κάθε ευρώ που έμπαινε στα δημόσια ταμεία είχε μία αξία και υπηρετούσε έναν εθνικό στόχο, να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια, να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και να μπορέσουμε να ανασάνουμε οικονομικά» πρόσθεσε.

«Σήμερα κάθε ευρώ που μπαίνει στα δημόσια ταμεία έχει αυτόν τον στόχο;» διερωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και συνέχισε: «Εμείς, είπαν πολλοί, πληγώσαμε τη μεσαία τάξη. Και είναι αλήθεια. Αλλά τα λεφτά που πήραμε τα βάλαμε στα δημόσια ταμία, δεν τα βάλαμε στις τσέπες των παντελονιών μας. Δεν τα κάναμε μίζες, δεν τα κάναμε απευθείας αναθέσεις, ούτε δίναμε δημόσιο χρήμα με κλειστούς διαγωνισμούς όπως κάνει σήμερα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Ούτε εφηύραμε την ιστορία του ΟΠΕΚΕΠΕ για να δίνουμε δημόσιο ευρωπαϊκό χρήμα στα στελέχη και τα μέλη και να παίρνουμε Porsche και να κυκλοφορούμε, και να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα».

«Αυτή είναι η διαφορά της διακυβέρνησης 2015-2019, που έβγαλε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια, και ήταν η πιο έντιμη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Η σημερινή κυβέρνηση είναι η πιο διεφθαρμένη και άδικη που έχει γνωρίσει ο τόπος» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ.

«Η φορολόγηση μεγάλου πλούτου θα φέρει την 13η σύνταξη»

Θέμα απονομής της 13ης σύνταξης αλλά υπό προϋποθέσεις, άνοιξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.  Αφού σημείωσε ότι «δεν θα με ακούσετε να σας πω λεφτά υπάρχουν, θα σας πω ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε σχέση με το δημοσιονομικό περιθώριο», ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε: «Εάν εφαρμόσουμε το σχέδιό μας για τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, την πατριωτική εισφορά και διασφαλίσουμε επιπλέον δύο δισεκατομμύρια, ναι, θα είμαστε εμείς αυτοί που θα φέρουμε και τη 13η σύνταξη». Άλλωστε, συμπλήρωσε, «έχουμε αποδείξει, εγώ έχω αποδείξει ότι η έγνοια μου είναι οι πιο αδύναμοι».

Τι είπε για το ΠΑΣΟΚ

Για τις σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι σέβεται όλες τις δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης, πράγμα που σημαίνει, προσέθεσε, ότι «δεν επιλέγω να έχω μια στρατηγική εξόντωσης τους». Ενώ επανέλαβε, στο σημείο αυτό, ότι «πολιτικός αντίπαλος για μένα είναι ένας, είναι ο κ. Μητσοτάκης. Και η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη δημιουργήθηκε για να είναι ο εναλλακτικός και αντίπαλος πόλος στη Δεξιά και στη ΝΔ». Πάντως, διευκρίνισε, «το ”εμείς ή κανείς” είναι η πραγματικότητα με βάση τον σημερινό εκλογικό νόμο».

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.