Τσίπρας για παρακολουθήσεις: Να χυθεί άπλετο φως – Τι είπε στον Ισίδωρο Ντογιάκο

Με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο για το θέμα των υποκλοπών είχε σήμερα συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Στον Άρειο Πάγο ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Της Άννας Κανδύλη

Εξερχόμενος του Ανώτατου Δικαστηρίου ο κ. Τσίπρας δήλωσε:

«Εξέφρασα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη βαθύτατη ανησυχία μου για τις εξελίξεις. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για τη μετατροπή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών ακόμη  και δικαστών αποτελεί μεγάλη πληγή για την ίδια τη δημοκρατία.

Η παρακολούθηση των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια. Έχουμε όλοι ευθύνη να μην αφήσουμε αυτή την βαριά σκιά να πλανάται πάνω από το πολιτικό μας σύστημα και από τις ένοπλες δυνάμεις. Όλοι έχουμε την αποκλειστική ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων για τη διαλεύκανση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης και την αποκλειστική ευθύνη για να χυθεί άπλετο φως την έχει η ελληνική δικαιοσύνη. Όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί όπου με βάση τον νόμο υποχρεούται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών, και βεβαίως σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης.

Θέλω να ελπίζω και ελπίζω ότι σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα. Θέλω κλείνοντας να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στον θεσμό της ελληνικής δικαιοσύνης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ