Τσίπρας: Έκανε λαθροχειρία ο κ. Μητσοτάκης – Δεν είπα ότι ανήκουμε και στη Δύση και στην Ανατολή

Καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» ήταν το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη συνέντευξη που έδωσε στον ALPHA ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως “ο πρωθυπουργός έκανε μία λαθροχειρία”.

«Το δίλημμα των εκλογών, όταν γίνουν στο τέλος της τετραετίας, θα είναι σταθερότητα ή περιπέτειες. Και πιστεύω ότι και η κρίση αυτή με τον τρόπο της, ήταν αποκαλυπτική για το πώς τοποθετούνται όλοι απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών. Παρότι διαμορφώθηκε ένα σχετικό πλαίσιο κάποιας συνεννόησης στη Βουλή, εγώ κράτησα την φράση του κ. Τσίπρα, ότι “εμείς είμαστε και με την Ανατολή και με τη Δύση και με το Βορρά και με το Νότο”. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή»  ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του.

Αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «θα είχε ενδιαφέρον αντί να κάνουμε πινγκ-πονγκ με βίντεο, να φωνάξετε εδώ στην εκπομπή τον κ. Μητσοτάκη και εμένα». Και συνέχισε: «Έκανε μία λαθροχειρία ο κ. Μητσοτάκης. Αν ήταν εδώ θα του έλεγα ότι κάνει μία προσπάθεια να μετατρέψει αυτό που είπα. Δεν είπα ότι “ανήκουμε και στη Δύση και στην Ανατολή”. Είπα “είμαστε και Δύση και Ανατολή και Βορράς και Νότος”. Είμαστε η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού. Του οικουμενικού πολιτισμού. Ας μην το ξεχνάμε αυτό. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που είναι ίσως λίγο σημαντικότερη από τη γεωγραφική της επικράτεια. Και λόγω της παράδοσής της, και λόγω του πολιτισμού, και λόγω του γεγονότος ότι μπορεί να παίζει έναν ρόλο σε μία εύθραυστη περιοχή»

«Είμαστε μία ιδιαίτερη χώρα του ΝΑΤΟ. Αλλιώς θα είμαστε μία χώρα της σειράς» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ