Τσίπρας: Οριακή η κατάσταση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις – Τρομακτικές οι ευθύνες της κυβέρνησης

Καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» ήταν το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η επόμενη ημέρα για την ευρωπαϊκή οικονομία θα είναι οδυνηρή. Θα υπάρχουν μεγάλες πληγές και στο κομμάτι της ενέργειας και όχι μόνο. Το θέμα της ενεργειακής κρίσης δεν έχει να κάνει τόσο με τον πόλεμο. Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα το επιδεινώσει. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιες θα είναι οι συνέπειες. δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα συνεχιστεί η εισροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία» δήλωσε

Και συνέχισε: «Η ενεργειακή κρίση και η κρίση της ακρίβειας ήταν εδώ και τις ένιωσαν στο πορτοφόλι τους τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πολύ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ο κίνδυνος που έχουμε μπροστά μας είναι να την κλιμακώσει ακόμα περισσότερο. Χρειάζονται γενναίες και τολμηρές αποφάσεις»

«Ήδη βρισκόμαστε σε οριακή κατάσταση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Υπάρχουν τρομακτικές ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις επιλογές της, για την πρόσδεση του ενεργειακού μας μείγματος στο φυσικό αέριο, για την βίαιη απολιγνιτοποίηση, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των ηλεκτρικών δικτύων. Αυτές οι επιλογές μεγιστοποίησαν αυτήν την κρίση τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ