Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παρεκκλίνει από το συμβόλαιο αλλαγής

Έμμεση αναφορά στο θέμα Κατρούγκαλου έκανε από το βήμα της προεκλογικής ομιλίας του στο Σύνταγμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Καμία αύξηση εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παρεκκλίνει από τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Ζητάμε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να μας κρίνουν αλλά και να εγκρίνουν με την ψήφο τους το συμβόλαιο αλλαγής που προτείνουμε, τον οδικό χάρτη της διακυβέρνησης μας που δίνει την δύναμη του ρεαλισμού στο όραμα της δικαιοσύνης», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: «Και θέλω να καταστήσω απόλυτα σαφές το συμβόλαιο αλλαγής που ζητάμε από τον λαό να επικυρώσει μας δεσμεύει όλους κατά γράμμα. Δεν θα επιτρέψω και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμια να παρεκκλίνει ούτε γραμμή από αυτό το συμβόλαιο, που καλούμε τον λαό να επικυρώσει. Κανείς δεν θα παρεκκλίνει είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα».

Κουτσούμπας: Ντροπή και αίσχος ότι ο Τσίπρας απευθύνθηκε σε «παρασυρμένους» φασίστες ψάχνοντας για ψηφαλάκια

«Την Κυριακή μπαίνει τέλος στο καθεστώς αδικίας»

Στην αρχή της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι την Κυριακή η χώρα γυρίζει σελίδα. «Την Κυριακή μπαίνει τέλος στο καθεστώς της αδικίας, στο καθεστώς της αισχροκέρδειας στο καθεστώς των ανισοτήτων. Την Κυριακή επιστρέφει στην πατρίδα μας η δικαιοσύνη, την Κυριακή μιλάει ο λαός και ο λαός γράφει ιστορία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ελπίδα έχει γίνει απόφαση γιατί ο λαός μας δεν αντέχει άλλα τέσσερα χρόνια αδικίας. Δεν αντέχει να ξεσπιτώνονται οικογένειες για μερικές χιλιάδες ευρώ από το κόμμα που χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ. Δεν αντέχει να εξαϋλώνεται το εισόδημα την τρίτη εβδομάδα του μήνα. Δεν αντέχει να μην φθάνει η σύνταξη του συνταξιούχου για να πάρει ένα δώρο στα εγγόνια», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Γιώργος Κατρούγκαλος: Το παρασκήνιο της αποπομπής του και το τηλεφώνημα Τσίπρα

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Να αρχίσει από τώρα να πακετάρει από το Μέγαρο Μαξίμου

Ταυτόχρονα απηύθυνε προειδοποίηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη και λογοδοσία. «Η διαφθορά, η έπαρση, το καθεστώς της αδικίας, το καθεστώς Μητσοτάκη, ήλθε η ώρα η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης να αποτελέσει τέλος παρελθόν. Θα έλεγα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρχίσει από τώρα να πακετάρει από το Μέγαρο Μαξίμου να ξηλώνει τα καλώδια του predator, τα πειστήρια του εγκλήματος», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Από τη Δευτέρα το Μαξίμου θα γίνει στρατηγείο δημοκρατίας και δικαιοσύνης γιατί μία κυβέρνηση θα αναλάβει να κλείσει τις πληγές που αφήνει πίσω της η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «κατέστησε το Μέγαρο Μαξίμου από μέγαρο της δημοκρατίας σε μέγαρο παρακράτους και των υποκλοπών. Ο ιστός της αράχνης παγίδευσε το μισό πολιτικό σύστημα, την στρατιωτική ηγεσία, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες. Στην πρώτη ζόρικη ερώτηση όμως ομολόγησε ότι ήταν μέγα σκάνδαλο το σκάνδαλο των υποκλοπών και ότι δεν υπήρχαν εθνικοί λόγοι για τις παρακολουθήσεις αλλά συνεχίζει να οργανώνει την επιχείρηση συγκάλυψης με συνενόχους στην κορυφή της δικαιοσύνης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ