Τσίπρας από Αλεξανδρούπολη: Αρχιερέας των υποκλοπών ο Μητσοτάκης

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη κατηγορώντας τον ότι έγινε «αρχιερέας των υποκλοπών». Ο ίδιος απευθύνθηκε στο «δημοκρατικό ένστικτο των πολιτών» καλώντας τους να μην δώσουν στον πρόεδρο της ΝΔ «λευκή επιταγή» στις εκλογές για δεύτερη τετραετία.

«Με το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει γίνει ο Πρωθυπουργός της χώρας ο αρχιερέας των υποκλοπών. Να ακούει μέσα από το γραφείο του το μισό πολιτικό σύστημα, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και να μην έχει το σθένος, το ηθικό, όπως γίνεται σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, να πει όχι απλά «συγγνώμη», να πει «παραιτούμαι», όπως έγινε παντού, σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Και αναρωτιέμαι, αν πάρει “λευκή επιταγή” για μία δεύτερη τετραετία αυτός που κατέλυσε τα μισά άρθρα του Συντάγματος, τι μας περιμένει σε αυτόν τον τόπο; Απευθύνομαι στο δημοκρατικό ένστικτο των Ελλήνων πολιτών και των Συντηρητικών. Και λέω, μην δώσετε «λευκή επιταγή»  σε έναν άνθρωπο, σε μία οικογένεια που έκανε τη διακυβέρνηση ανώνυμη εταιρεία, που έχει διευρύνει τις ανισότητες και έχει καταλύσει το κράτος δικαίου. Μας αξίζει η Ελλάδα να γίνει μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, με δικαιοσύνη, με ένα κράτος αξιοκρατικό, με σεβασμό στο Σύνταγμα και στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Στην Αλεξανδρούπολη ο Αλέξης Τσίπρας

Απευθυνόμενος στους κατοίκους του Έβρου ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο Πρωθυπουργός δεν τους αγάπησε τόσο πολύ αλλά έρχεται συχνά στον Έβρο για να βγάζει φωτογραφίες στον φράχτη και να κάνει προπαγάνδα πατριωτισμού.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι «στα εύκολα κάνουν τους λέοντες και στα δύσκολα τους αμνούς», σε ό, τι αφορά τη στάση της απέναντι στην Τουρκία.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θεωρεί ότι είναι περισσότερο πατριώτες οι πολίτες που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία από αυτούς που ψηφίζουν και βρίσκονται στην καρδιά της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης του τόπου μας», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν σας αγάπησε τόσο πολύ. Μην νομίζετε. Έρχεται πολύ συχνά εδώ για να βγάλει φωτογραφίες τον φράχτη, αλλά δεν σας αγάπησε. Έρχεται να κάνει προπαγάνδα και όχι για να σας στηρίξει. Διότι τέσσερα χρόνια τώρα δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για τον Έβρο. Έρχεται για να αναπαράξει τη γνωστή προπαγάνδα, τη γνωστή από τα παλιά χρόνια της Δεξιάς, ότι, τάχα, αυτοί είναι υψηλού εθνικού φρονήματος και υπάρχουν κάποιοι Έλληνες χαμηλού εθνικού φρονήματος. Λες και τα σύνορα είναι δική τους ιδιοκτησία. Λες και υπάρχουν Έλληνες που δεν τα θεωρούν απαραβίαστα. Όχι με θυσίες οικονομικές, βαρύτερες θυσίες. Αλλά θέλω να σας πω ότι μας έχει συνηθίσει αυτή η παράταξη, μας έχουν συνηθίσει να κάνουν τους εθνικόφρονες και τους λέοντες όταν τα πράγματα είναι ήρεμα. Όταν τα πράγματα, όμως, ζορίζουν μεταμορφώνονται από λέοντες σε αμνούς. Από κόκορες σε όρνιθες. Αυτό έγινε και όταν το τουρκικό πλοίο “Ούρουτς Ρεις” παραβίαζε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και αυτοί μας έλεγαν ότι «το παίρνει ο αέρας και δεν κάνει έρευνες διότι έχει φασαρία και δεν μπορούν να καταγράψουν τα καλώδια».

Στην Αλεξανδρούπολη ο Αλέξης Τσίπρας

Εμείς, από την άλλη, που δεν σκεφτήκαμε να ποζάρουμε και να βγάλουμε φωτογραφίες στον φράχτη ήμασταν αυτοί που όταν το “Μπαρμπαρός” παραβίαζε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ήμασταν απέναντι με τη φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” και είπαμε “δεν θα περάσει”. Δεν κάνουμε εμείς τους λέοντες τα εύκολα και τους αμνούς στα δύσκολα».

Για τον φράχτη είπε ότι δεν θα τον γκρεμίσει αλλά θα γκρεμίσει το φράχτη των ανισοτήτων.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις γερμανικές αποζημιώσεις

Κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Μητσοτάκη για «υποκρισία» στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και είπε:

«Θυμάστε τι έκαναν την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών; Αλλά προχθές έστειλε ένα γράμμα ο Ζόραν Ζάεφ. Όχι σε μένα, στον κ. Μητσοτάκη. Κι έλεγε είσαι μεγάλος φίλος μου διότι όλα όσα έκανε ο Τσίπρας τα ακολουθείς όλα, πιστά. Εσύ κ. Μητσοτάκη που έλεγες ότι είναι μία προδοτική Συμφωνία. Τον τίμησες και την τήρησες και σωστά έκανες, αλλά αυτή είναι η υποκρισία σας».

Καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης και για το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων, λέγοντας: «Βγαίνει σήμερα ο κ. Σκέρτσος και λέει ότι μία πάγια εθνική διεκδίκηση, η διεκδίκηση των αποζημιώσεων από την περίοδο της γερμανικής κατοχής και του κατοχικού δανείου δεν αποτελεί πια διεκδίκηση για τη χώρα μας. Ενώ τέσσερα χρόνια πριν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει όλα τα κόμματα μαζί στη βουλή και υπογράψαμε από κοινού ότι θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές επανορθώσεις και ένα ευρώ να ήταν, όπως έλεγε ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος, έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να τις διεκδικήσουμε».

Επισήμανε πως η καλύτερη άμυνα για τις παραμεθόριες περιοχές της πατρίδας μας, όπως είναι ο Έβρος, είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση της ευημερίας των ανθρώπων και καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «ο Έβρος εγκαταλείφθηκε τα 4 τελευταία χρόνια».

«Έρχεται η άνοιξη και στην πολιτική ζωή του τόπου, έρχεται η άνοιξη και στη ζωή μας, στις 21 του Μάη θα τη γιορτάσουμε», είπε αναφερόμενος στις εκλογές. «Στις 21 του Μάη θα έρθει η μεγάλη, η πολυπόθητη αλλαγή που προσδοκούμε στη ζωή μας. Αυτό είναι το μήνυμα που λαμβάνω πηγαίνοντας από σχεδόν παντού στον τόπο μας.

Είναι ένα μήνυμα που διαπερνά τους πολίτες ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν μπορούν να συνεχίσουν σε αυτή τη γενικευμένη αδικία, τις ανισότητες, την αισχροκέρδεια, δεν μπορεί η χώρα να την κυβερνούν τρεις οικογένειες, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την οικογενειοκρατία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ