Κύπελλο Ελλάδας: Ώρα απόφασης στην ΕΠΟ για τον τελικό – Τα σενάρια για το γήπεδο του αγώνα

Απίστευτο και όμως ελληνικό. Με λιγότερες από δύο εβδομάδες να απομένουν για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας η έδρα του τελικού της διοργάνωσης παραμένει στον “αέρα”. Σήμερα είναι η κρίσιμη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ώστε να παρθεί η απόφαση.

Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς 

Ένας τελικός, δεκάδες γήπεδα

Το ΟΑΚΑ βγήκε νωρίς από το κάδρο… Στη συνέχεια προέκυψε η διάσταση απόψεων με τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο για το Πανθεσσαλικό και κάπως έτσι άρχισε το γαϊτανάκι της αναζήτησης. Αφού γράφτηκαν σενάρια για Αυστραλία, Αγγλία και Γερμανία η ΕΠΟ έλαβε θετικές απαντήσεις από τις ομοσπονδίες της Ρουμανίας, της Πολωνίας και της Σερβίας ώστε να γίνει σε κάποιο γήπεδο αυτών των χωρών.

Τώρα… Πανθεσσαλικό ή Αλβανία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πλέον έχουμε νέα αλλαγή των δεδομένων σχετικά με την έδρα του τελικού. Παρά τις έντονες διαφωνίες με τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, από την Ομοσπονδία προκύπτει ότι το Στάδιο της Μαγνησίας είναι και πάλι η πρώτη προτεραιότητα. Η δεύτερη επιλογή της ΕΠΟ στη παρούσα φάση φαίνεται πως είναι η «Ελμπασάν Αρένα» στην Αλβανία, που ανακατασκευάστηκε το 2014 και έχει χωρητικότητα 13.000 θεατών.

Η ομοσπονδία έχει πάρει εγκρίσεις από τις τοπικές αρχές και για το Σοσνόβιετς της Πολωνίας αλλά και για γήπεδο στο Βουκουρέστι. 

Ελπίδα όλων  είναι στη σημερινή συνεδρίαση της  Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ (14:00)  να παρθεί η τελική απόφαση ώστε να σταματήσει να διασύρεται το ελληνικό ποδόσφαιρο εκτός των συνόρων, καθώς δεν μπορεί εδώ και μήνες να ορίσει οριστικά και αμετάκλητα την έδρα του τελικού και έχει ζητήσει γήπεδα από την μισή Ευρώπη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ