Τσιόδρας για την αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ: Χαθήκαμε στις εσωκομματικές διευθετήσεις

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” αναφέρει ότι ο πραγματικός λόγος του τέλους της συνεργασίας του Ποταμιού με το Κίνημα Αλλαγής ήταν ότι «αντί για ένα νέο κόμμα με πολλούς συνιδρυτές που ξεκινήσαμε να φτιάξουμε, το Κίνημα Αλλαγής μετατρεπόταν σε αυτό που δεν θέλαμε: σε ένα ΠΑΣΟΚ plus», ενώ ερωτηθείς σχετικά αποτιμά την εξέλιξη αυτή ως αρνητική απορρίπτοντας, ταυτόχρονα. τις αιτιάσεις ότι για το “θολό στίγμα” του Κινήματος Αλλαγής υπεύθυνο ήταν το Ποτάμι.

Ο κ. Τσιόδρας εκτιμά ότι ο χώρος του Κέντρου θα αποτελέσει πεδίο σύγκρουσης, «φοβάμαι και αντικείμενο λεηλασίας», από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, σημεώνοντας ότι απέναντι σε αυτές τις δυνάμεις «θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί ένα ισχυρό ενιαίο κόμμα που δεν έγινε κατορθωτό να φτιαχτεί».

Ανέφερε ότι το Ποτάμι με ένα κεντρώο-φιλελεύθερο πρόγραμμα θα απευθυνθεί στις φιλελεύθερες δυνάμεις που έχει απογοητεύσει η μετατόπιση της ΝΔ προς τα δεξιά και σε σημαντικό τμήμα ψηφοφόρων που έχουν εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν κατευθύνονται ούτε στη ΝΔ, ούτε στο Κίνημα Αλλαγής, γνωρίζοντας ότι η πόλωση στις εκλογές θα είναι σκληρή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού είπε επίσης ότι οφείλονται εξηγήσεις στους 212.000 πολίτες που συμμετείχαν στην ανοιχτή εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής τον Νοέμβριο του 2017, καθώς και σε εκείνους που δεν τους δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και οι οποίοι εν συνόλω νιώθουν απογοητευμένοι.

«Οι ερμηνείες δεν είναι μονοσήμαντες, ούτε πρέπει να αναζητάμε αποδιοπομπαίους τράγους. Η Σοσιαλδημοκρατία περνάει κρίση παντού. Είχαμε ούτως ή άλλως δύσκολη δουλειά κι έπρεπε να πορευτούμε σε νέους δρόμους με ανοιχτό πνεύμα και καλή θέληση, και όχι να χαθούμε σε εσωκομματικές διευθετήσεις και αναζήτηση λύσεων σε manual του παρελθόντος» κατέληξε στην συνέντευξή του ο κ. Τσίοδρας.Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.