Τσιόδρας στον Realfm 97,8: Είχαμε οδηγηθεί σε ένα ΠΑΣΟΚ plus παρά σε ένα Κίνημα Αλλαγής

Στην απόφαση αποχώρησης του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Βασίλη Λυριτζή και Γιώργο Ψάλτη.

“Δεν νομίζω ότι εξεπλάγην κανείς από τη χθεσινή μας απόφαση. Ήταν μία δύσκολη απόφαση και δεν ήταν επιλογή να είμαστε μόνοι μας, διαφορετικά δεν θα συμμετείχαμε σε αυτή την προσπάθεια δημιουργίας του φορέα”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας.

“Ξεκινήσαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο φορέα ο οποίος θα υπερέβαινε σε κάποιο βαθμό και θα είχε ανοιχτές πόρτες. Αυτό το οποίο δημιουργήθηκε τελικά ως Κίνημα Αλλαγής δεν πληρούσε αυτές τις προϋποθέσεις με την έννοια ότι είχαμε περισσότερο μία προσπάθεια το ΠΑΣΟΚ να επιβάλει τις απόψεις του στους υπόλοιπους. Είχαμε οδηγηθεί περίπου σε ένα ΠΑΣΟΚ plus παρά σε ένα Κίνημα Αλλαγής” σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού και πρόσθεσε:

“Φάνηκε ότι υπήρχαν πολύ σοβαρά ζητήματα λειτουργίας και όπως φαινόταν και το προηγούμενο διάστημα είχαμε μία διαρκή γκρίνια και από τη μία και από την άλλη πλευρά. Φαντάζομαι ότι αν γινόταν ψηφοφορία μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, εάν θέλαμε να συνεχιστεί η συνεργασία ή ο καθένας να έχει τον δρόμο του, φαντάζομαι ότι εκεί θα υπήρχε μεγάλη πλειοψηφία που θα έλεγε ότι ο καθένας ας διαλέξει το δρόμο του. Ως εκ τούτου, προκειμένου να μην υπάρχει ζήτημα σχετικά με τα στελέχη του Ποταμιού τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είπαν ότι είναι καλύτερο να απεμπλακούμε από το Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να μην έχουμε προβλήματα με το Ποτάμι και την υπεράσπιση των απόψεων του, αλλά και να μην δημιουργούμε συνεχή προβλήματα στο Κίνημα Αλλαγής. Ο καθένας παίρνει τον δρόμο του, είμαστε χώροι που σε πολλά ζητήματα έχουμε κοινές απόψεις και σε αυτά θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε”.

“Εάν δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, δηλαδή εάν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ ή βουλευτές, τότε η χώρα πάει σε εκλογές. Όσον αφορά το Ποτάμι και αν δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, η χώρα πάει σε εκλογές. Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Ο στόχος μας είναι η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές. Για αυτό κάνουμε συνέδριο τον Οκτώβριο, προκειμένου να κάνουμε μία επανασυσπείρωση”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ