Τσαπανίδου: Οι δηλώσεις του κ. Δένδια δείχνουν ότι και στη ΝΔ πίσω από τις υποκλοπές βλέπουν τον κ. Μητσοτάκη

«Ακόμη και στη Νέα Δημοκρατία δεν μπορούν να συγκαλύπτουν άλλο, το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων»,  επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου, που σχολίασε την χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Η κ. Τσαπανίδου συμπλήρωσε λέγοντας ότι: «Οι δηλώσεις του κ. Δένδια δείχνουν ότι και μέσα στο ίδιο του το κόμμα πίσω από τις υποκλοπές βλέπουν τον κ. Μητσοτάκη. Η συγκάλυψη όμως τελειώνει στις 21 Μαΐου και η Δικαιοσύνη επιστρέφει.»

Αξίζει να σημειωθεί  ότι κατά την συνέντευξη ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε:  «Το όνομά μου ήταν στον κατάλογο. Εγώ δεν διαπίστωσα να παρακολουθούμαι. Δεν μπορώ να αποδεχτώ την βεβαιότητα ότι υπήρξε κάποιος που προέβη στο απονενοημένο διάβημα να παρακολουθεί υπουργό Εξωτερικών. Διότι αν αυτό έγινε, αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος παραβίασε την έννομη τάξη στις μισές χώρες του πλανήτη. Και σε μερικές χώρες από αυτές, αυτό δεν γίνεται αντιληπτό ως κάτι κάτι ιδιαίτερα ελαφρύ. Θεωρώ ότι, παρά το τι κυκλοφόρησε, θα υπήρξε η λογική αυτοσυγκράτηση σε κάποιον, να μην καταστήσει τον εαυτό του υπόλογο εγκληματικής πράξης σε βαθμό κακουργήματος στον μισό πλανήτη», είπε σε πρώτη φάση ο κ. Δένδιας.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το ζήτημα της εξαγωγής του predator σε άλλες χώρες δήλωσε: «Η υπόθεση αφορούσε ένα παρακλάδι του υπουργείου το οποίο έχει επικεφαλής Γενικό Γραμματέα, ο οποίος μάλιστα, μετά από ένα διάστημα έπαψε να είναι Γενικός Γραμματέας. Υπάρχει έρευνα εν εξελίξει και ξέρουμε πώς λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση. Έστω και η παρέμβαση για επιτάχυνση αποτελεί παρέμβαση και θα μπορούσε να αποβεί εναντίον του παρεμβαίνοντος. Το καλύτερο που μπορούσα να κάνω είναι να μην παρέμβω», είπε ο κ. Δένδιας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ